Augusztus végéig lehet szavazni a legjobb magyar filmelőzetesre

arany blende 2020
Vágólapra másolva!
Idén második alkalommal rendezik meg a legjobb magyar filmelőzeteseket díjazó Arany Blendé-t. A 2020-ban bemutatott magyar filmek és sorozatok trailereiből 39 előzetest neveztek az idei versenybe, s bár a koronavírus miatti lezárások következtében ugyan a tavalyihoz képest kicsit kevesebb nevezés érkezett, de nem sokkal: voltak bemutatók tévében, online, fesztiválon és moziban is, így azok előzeteseinek nagy része most versenyben van.
Vágólapra másolva!

A versenybe került előzetesek közül az Arany Blende honlapján szavazhatja meg a közönség a neki legjobban tetszőt: azé a közönségdíj, amelyik a legtöbb szavazatot kapja. A fődíjról a szakmai zsűri dönt, amely több (filmes, marketing etc.) szempont szerint értékeli majd az alkotásokat.

A tagok közt van Madarász Isti filmrendező, Vajda Erzsébet, a UIP Duna Film ügyvezető igazgatója, aki a forgalmazói oldalról vizsgálja majd a jelölteket, Szekeres László a magyar médiapiac egyik nagy televíziós csatornákat üzemeltető cégének, az AMC-nek a kreatívvezetőjeként vesz részt, Tóth Andrea, a Kastner Budapest kreatívigazgatójaként és forgatókönyvíróként a reklámos szemszöget hozza, Hargittai László Balázs Béla-díjas vágóként és a tavalyi közönségdíjas Arany Blende egyik alkotójaként zsűritag.

2020-ban egészen különleges volt a mozgóképes tartalmak fogyasztása, ennek megfelelően idén már magyar filmek és sorozatok televíziós promóit is lehetett nevezni. Több műfajban érkeztek ajánlók, rövidfilmekhez, sorozatokhoz, dokumentumfilmekhez és fikciós filmekhez vegyesen.

Idén is több előzetest jegyez Bedő Barna, aki a tavalyi Arany Blende fődíját nyerte, továbbá Steven Lovy trailer producernek szintén több munkája szerepel a mezőnyben. A nyár folyamán az Arany Blende Facebook oldalán elemzi és ajánlja az összes előzetest egyenként, és bemutat az alkotók közül is néhányat.

A közönségszavazás 2021. augusztus 28-ig tart, díjátadó idén is szeptemberben lesz.