Vágólapra másolva!
A Ferencváros 3-0-ra verte a koszovói FC Prishtina csapatát a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A meccs után Peter Stöger elmondta, elégedett a csapatával, de nem szeretne egyelőre kísérletezni, ezért a visszavágón is a lehető legerősebb csapatot fogja pályára küldeni.

"Abszolút boldog vagyok a végeredménnyel. Tudtam, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen technikás, erős és gyors játékosaik vannak az ellenfélnek. Ezt bizonyították is a meccsen. Kétszer-háromszor is szerencsénk volt, de úgy gondolom az első gól sorsdöntő volt"
- értékelt az osztrák edző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

"Alapvetően gyors játékot szerettünk volna mutatni. Figyelnünk kellett a kontratámadásaikra, de emellett a saját játékunkra is, hogy a szélső pozíciókat megfelelően használjuk ki. A második félidőben ez már sokkal jobban sikerült."

Az osztrák vezetőedző az erősítésekkel kapcsolatban elmondta, elégedett a csapatával, és nem tartja magát annak a fajta edzőnek, aki mindig újabb és újabb játékosokat akar megszerezni.

– mondta Peter Stöger.

Stöger arra a kérdésre, miszerint túlszárnyalhatja-e elődjét, Szergej Rebrovot, meglehetősen diplomatikus választ adott.

"Hasonló sikerekkel abszolút meg lennék elégedve. Figyeltem korábban a Fradi nemzetközi kupameneteléseit, ezért azt mondanám, ha elérnénk egy Bajnokok Ligája-csoportkört vagy megnyernénk a bajnokságot, akkor azzal én is elégedett lennék" - szögezte le Stöger.

Peter Stöger elégedett a Ferencváros jelenlegi keretével, nem tervez igazolni játékost a nyáron Fotó: Csudai Sándor - Origo

A megnyugtató eredmény ellenére Stöger elárulta, hogy nem szeretné tartalékosan pályára küldeni csapatát a jövő heti visszavágón.

Zekirija Ramadani, a vendég FC Prishtina vezetőedzője csalódott volt a három bekapott gól miatt, de sportszerűen gratulált az ellenfélnek a győzelemhez.

"Először is gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez. Úgy érzem, a mérkőzés nagy részében jól játszottunk, még gólszerzési lehetőségeink is akadtak, de sajnos 10 perc alatt összeomlott mindaz, amiért keményen dolgoztunk. Ez szerintem annak tudható be, hogy a csapatomból hiányzik a nemzetközi tapasztalat. Ettől függetlenül a mutatott játékkal némiképp elégedett vagyok, de ezzel a nagy gólkülönbségű eredménnyel elég nehéz helyzetbe kerültünk. A visszavágón minden tőlünk telhetőt megteszünk" – mondta sportszerűen az ellenfél edzője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!