Deutsch Tamás: A "bezzegországban" követtek el merényletet egy bűnügyi újságíró ellen

DEUTSCH Tamás
Deutsch Tamás, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője.
Vágólapra másolva!
A Magyarországot térdre kényszeríteni akaró holland miniszterelnök országában követték el a bűnügyi újságíró elleni merényletet - írta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerda este a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás bejegyzésében felidézte, Hollandiában merényletet követtek el egy ismert bűnügyi oknyomozó újságíró ellen, és - mint írta - az újságírók elleni fegyveres támadás a lehető legsúlyosabb merénylet a sajtószabadság ellen.

A politikus bejegyzésében azt írta,

a támadás annak a Mark Rutte nevű miniszterelnöknek az országában történt, aki az európai ideológiai fősodor dédelgetett kedvence, a "bezzeg" ország "bezzeg" miniszterelnöke, aki térdre akarja kényszeríteni Magyarországot.

Deutsch Tamás hozzátette: Gondolom, pillanatokon belül eljárást kezdeményez a holland Judith Sargentini a jogállamiságot ért durva támadás miatt, és közleményt ad ki a Riporterek Határok Nélkül nevű újságíró jogvédő szervezet a sajtószabadságot fenyegető hollandiai események kapcsán, hiszen ők azok, akik nap nap után aggodalmaskodnak a sajtószabadság magyarországi sanyarú helyzete miatt.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Forrás: MTI/Mohai Balázs

- írta a képviselő.

Peter R. de Vries holland újságíró ellen kedd este követtek el merényletet Amszterdamban, az újságírót a fején érte a lövés, kórházba szállították.