Részegen, begyógyszerezve támadt rá egy nyugdíjasra egy férfi

rendőrautó, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy férfi alkohol és ismeretlen gyógyszerek hatása alatt bemászott egy csólyospálosi tanyaudvarba, majd minden előzmény nélkül rámadt a tanya tulajdonosának váratlanul megjelenő idős szüleire. A nyugdíjas férfit ütötte-verte, ahol érte. A Kiskunhalas Járási Ügyészség védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövettet könnyű testi sértés miatt emelt vádat a visszaeső támadóval szemben.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi még tavaly nyáron, augusztus 23-án kora délután ivott, amire gyógyszer is beszedett. Hirtelen arra gondolt, hogy bemászik egy csólyospálosi tanya bekerített udvarába. Éppen ekkor értek oda a tanya tulajdonosának idős szülei autóval. A férfi, anélkül, hogy egyetlen szót szólt volna, vagy az áldozatai mondtak volna valamit, rátámadt a házaspár férfi tagjára és hosszasan, az egész testén,

vagyis mindenhol ütötte-verte, ahol érte és meg is rugdosta.

A vékony áldozat igyekezett védekezni a nála jóval fiatalabb és sokkal erősebb támadóval szemben, de nem tudott felékerekedni. A földre estek és ott verekedtek tovább. A fiatal végül csak egy arra járó férfi többszöri felszólítására és a rendőrök megjelenése utánhagyta abba a támadást. A nyugdíjas egész testén zúzódásos és horzsolásos sérülések keletkeztek, amelyek 8 napon belül gyógyultak.

A vád szerint az áldozat és támadója között mind életkorban, mind erőnlétben fennálló jelentős különbség miatt

a nyugdíjas csupán korlátozottan volt képes a védekezésre.

Az ügyészség a visszaesőnek számító férfit könnyű testi sértés súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy bíróság a vádlott pártfogó felügyeletéről is rendelkezzen. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.