Szándékosan gyújtották fel a munkásszállót Józsefvárosban

Budapest, 2021. július 18. Tűzoltók a főváros VIII. kerületében, a Koszorú utcában, ahol tűz keletkezett egy munkászállóként működő épület második emeletén 2021. július 18-án hajnalban. A lángok a tetőszerkezetet és a szomszédos épület tűzfalát is elérték. A tűzoltók a tetőről négy embert mentettek le, az érintett épületeket kiürítették. A nagy erőkkel kivonuló tűzoltók nyolc vízsugárral eloltották a tüzet. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Szándékos gyújtogatás okozta a tüzet a VIII. kerületben vasárnap. A lángok egy munkasszállora is átterjedtek, a tűzoltók a tetőről mentették az embereket.
Vágólapra másolva!

Vélhetően szándékosan gyújtotta fel az épületet egy 35 éves budapesti férfi a Koszorú utcában vasárnap hajnalban - írja a Bors. A lap úgy tudja, hogy a gyújtogatás hátterében szerelemféltés állt.

A tűzoltók a tetőről négy embert mentettek le, az érintett épületeket kiürítették Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A cikkben emlékeztetnek, hogy

a lángok munkásszállónak nevezhető ingatlanról hamar átterjedtek a többi lakásra és a szomszédos épület tűzfalát is veszélyeztették,

ezért egy időre az ott lakóknak is el kellett hagyniuk az otthonukat.

Izgultak, hogy megmarad-e az otthonuk

A lap riportja szerint az eset után a ház kapuját hatóságilag lezárták. Az épület egyik lakója a Borsnak azt mondta, hogy egyetlen éjszaka alatt mindenét, az egész életét elvesztette.

– Porig égtek a ruháim, az ágyneműim.

– mondta a férfi.

A szemközti házban élő Brigitta hajnali kettő előtt arra lett figyelmes, hogy füst ömlik ki a kigyulladt épületből.

– A nagy meleg miatt nyitott ablaknál aludtam, ezért éreztem az orrfacsaró bűzt. Nem fogtam fel azonnal, mi történik, de amikor kinéztem az ablakon, azt láttam, hogy a tűzoltók egy létrán éppen egy idős bácsit menekítenek ki a tetőablakon keresztül. Volt, aki a kéményen állva várta meg a segítséget.

– simogatta meg a hasát a kismama. Dávid és Bettina a szomszédos épület egy földszinti lakásában él a családjával. A tüzet az éppen a 24. születésnapját ünneplő lány észlelte először. Ő értesítette a tűzoltókat, majd körbeszaladt, minden lakásba bekopogtatott, majd a lakásukból vizes konyharuhákat hozott, amit a szomszédok között osztogatott. Bettina azt is elmondta, hogy később el kellett hagyniuk az épületet és csak másfél óra múlva mehetettek vissza.

– Addig izgultunk, hogy megmarad-e az otthonunk. Mi szerencsések vagyunk – mondta Bettina.