Halász Bence nem jutott be a kalapácsvetés döntőjébe

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Halász Bence, férfi kalapácsvetés, selejtező, A csoport, 2021.08.02.
TOKYO, JAPAN - AUGUST 02: Bence Halasz of Team Hungary competes in the Men's Hammer Throw Qualification on day ten of the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium on August 02, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés hétfői selejtezőjében a legjobb tizenkettőn kívül zárt, így nem sikerült kvalifikálnia magát a döntőbe.
Vágólapra másolva!

Halász Bence a férfi kalapácsvetés selejtezőjének A csoportjában kapott helyet. A 23 éves szombathelyi dobó elsőre 75.39 méterre repítette a kalapácsot, amivel egy kör után a 15 fős csoportban a negyedik helyen állt.

A második sorozatban a francia Quentin Bigot és az ukrán Mykhaylo Kokhan megdobta a biztos döntőbe jutást jelentő 77.50 méteres szintet. Halásznak ugyanez nem sikerült, mert a hálóba dobta a kalapácsot.

Halász Bence nem jutott be a férfi kalapácsvetés döntőjébe Forrás: Getty Images/Christian Petersen

A magyar versenyző utolsó kísérletére sajnos nem tudott javítani, 75.03-at dobott, és mivel többen is megelőzték őt, így a kilencedik helyen zárt csoportjában.

- nyilatkozott az MTI-nek Halász Bence. Hozzátette, nem gondolja, hogy bátortalan lett volna, nem izgult.

A januári műtét utáni időszakról elmondta, áprilisban tudta elkezdeni a "nettó felkészülést", addig tartott a rehabilitáció.

"Azt beszéltük, hogy jó lett volna, ha van még egy hét az olimpiáig. De az erőnlétemet visszanyertem, jó formába kerültem, a Gyulai Memorialon 78 métert dobtam" - fogalmazott a Dobó SE atlétája.

Bencét a nem sokkal utána megrendezett B csoportból több mint hárman megelőzték, ezért nem sikerült a 12-es döntőbe jutás a számára.