Nincs vége a Windows nyomtatós kálváriájának

epson printer nyomtató tintapatron
Epson XP-830 tintapatronok
Vágólapra másolva!
Újabb nulladik napi sebezhetőséget ismert be a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Microsoft augusztusi hibajavító keddjéről szóló tegnapi hírünkben azt írtuk, hogy elméleti síkon a vállalatnak sikerült az elmúlt hónapokban felfedezett összes nyomtatásos sérülékenységet megoldania, továbbá elhárítania a patchek által okozott üzemzavarokat a nyomtatók működésében. A cég már hónapok óta szenved a Windows nyomtatási szolgáltatásaiban felfedezett hibák kezelésével.

A kép csak illusztráció Forrás: Epson

Sajnos tévesnek bizonyult az elmélet, pár órával a hírünk megjelenése után a Microsoft újabb nulladik napi sebezhetőségről számolt be az operációs rendszerének Nyomtatási várólista szolgáltatásában. A jó hír az, hogy a magas jogosultságú kódfuttatást eredményező hiba kihasználásához a támadónak vagy fizikai hozzáféréssel kell rendelkeznie a PC-hez, vagy egyéb módon már be kellett hatolnia abba távolról, így az otthoni felhasználók számára önmagában csak moderáltan aggasztó a probléma.

Rossz hír viszont a sebezhetőség kihasználásával számolni kénytelen szervezetek számára, hogy jelen pillanatban kizárólag a Nyomtatási várólista szolgáltatás letiltásával lehet hatástalanítani, ennek következményeként viszont nem lehet majd printelni a védett számítógépekről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!