Karácsony korábban azt lódította, van középfokú nyelvvizsgája, de megint kiderült: nem tud angolul - videó

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergelynek továbbra sem megy az angol, pedig először azt mondta, hogy tud angolul, majd a nem létező nyelvvizsgájáról kirobbant botrányt követően hazudozni kezdett, végül azt mondta, hogy folyamatosan fejleszteni fogja az angol tudását. Egy frissen napvilágra került nagyon kínos videóban még a legegyszerűbb köszönéseket sem tudta elmondani idegen nyelven. 
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergelynek jól láthatóan a legegyszerűbb angol kifejezéseket sem sikerült megtanulnia az elmúlt hónapokban. Pedig a baloldali főpolgármester azt ígérte, hogy nagyon igyekezni fog az angoltanulásban, miután kiderült, hogy nemcsak hogy nincsen középfokú nyelvvizsgája (bár korábban azt állította), hanem pofon egyszerű kifejezéseket sem tud. Az alábbi videó egy angol nyelvű konferencián készült a főpolgármesterről. Azon túl, hogy a beszélgetésbe csak nagy nehezen tudott bekapcsolódni, angolul még köszönni sem tudott.

Karácsony botrányos nyelvtudására akkor is fény derült, amikor a Deutsche Welle riportere angolul akarta kérdezni. Akkor azzal hárították el a tudósítót, hogy majd a következő napokban Karácsony angol nyelven tart nemzetközi sajtótájékoztatót. Ez természetesen azóta sem történt meg. Annyival elintézték az egészet, hogy a Főpolgármesteri Hivatal kiadott egy közleményt, miszerint volt ugyan egy zártkörű „sajtó-háttérbeszélgetés", de azon természetesen egyetlen magyar újságíró sem vehetett részt.

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony nyelvtudásának hiánya májusban, az Economistnak adott interjúját követően derült ki, illetve a nemzetközi sajtószereplésein és megbeszélésein tolmácsot használ. Mivel a magas pozícióra törő politikusnak kifejezetten kellemetlen a téma, ezért többször is megpróbálta megmagyarázni a nyilvánosság előtt, miért nem beszél a magyaron kívül más nyelven.

ERRE TÖBB KÍSÉRLETET IS TETT, DE MIND KÖZÜL A LEGFONTOSABB AZ AZ ÁLLÍTÁSA VOLT, HOGY KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁVAL RENDELKEZIK.

Egy korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy évekkel ezelőtt középfokú nyelvvizsgát szerzett angolból. Csakhogy pillanatokon belül kiderült, állításával ellentétben sosem volt államilag elismert nyelvvizsgája.

Folyamatos hazugságspirál

Karácsony nem adta fel - a hazugságspirál természetrajzához hozzátartozik, hogy a hazudozó egyre mélyebbre zuhan benne -, és megint mentegetni kezdte magát. Egyik bejegyzésében még egy dátumot is megadott: "a nyelvvizsgám után kutató lakájsajtónak pedig hadd segítsek egy dátummal: 2000. május 29."

Magyarán a főpolgármester a fenti időpontot jelölte meg, mint azt a napot, amikor letette a nyelvvizsgát. Csakhogy az Origo információi szerint

A KÖZZÉTETT DÁTUM A LEKTORÁTUSI NYELVVIZSGÁJÁNAK AZ IDŐPONTJA, AZAZ KARÁCSONY akkor is HAZUDOTT.

Arról pedig többször is cikkeztünk, hogy a lektorátusi nyelvvizsga nem feleltethető meg az államilag elismert nyelvvizsgának, ugyanis az az alapfoknak felel meg. Többször kiderült egyébként, hogy a baloldali főpolgármester egy egyszerű mondatot sem ért meg angolul. Az ATV-nek egyszer nyelvtudását hiperpasszívnak nevezte - ezután erről számtalan internetes mém is született.

A mostani videó immáron sokadszorra mutatja meg, hogy

KARÁCSONY NEM TUD EGY SZÓT SEM ANGOLUL, TEHÁT NYELVVIZSGÁJA SEM LEHET.

Az, hogy Karácsony továbbra sem tud egy szót sem angolul, annak fényében is nagyon furcsa, hogy a főpolgármester azt mondta:

én dolgozom az angolomon is folyamatosan.