A Tankcsapda-koncert után elgázolt lány még fél órát élt, miután elütötték

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
„Szétzilálta a családunkat a tragédia" – mondta a Tankcsapda-koncert után elgázolt Kata édesanyja a Blikknek a tárgyalás után.
Vágólapra másolva!

Kata és párja egy Tankcsapda-koncert után tartottak hazafelé az M3-as autópályán. A pár nagyon összeveszett, ezért a fiú megállt egy pillanatra az út szélén, hogy tisztázzák a konfliktust. Ekkor Kata kipattant a kocsiból, amit még rá is zárt a párjára, ezután zaklatott állapotban elkezdett szaladni a száguldó autók között, míg V. Martin el nem gázolta.

A férfi nem állt meg, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

"Bevallom, kicsit fáj, hogy nem tudtam szemből megnézni a fiatalembert. Kíváncsi lettem volna a tekintetére. Pontosan tudom, hogy a lányom is hibázott, de azt képtelen vagyok felfogni, hogy a fiú miért nem állt meg, amikor megtörtént a baj.

De Kata akkori párja sem hívott fel azóta, amit igazán nem értek. Nagyon nehéz a kislányom nélkül az élet, szétzilálta a családunkat a tragédia. Próbálok a szép, együtt töltött évekre gondolni, ez ad némi erőt nekem" – mondta a csütörtöki tárgyalás után Anikó, Kata édesanyja a Blikknek.

A gázolónak segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie.

Az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, így hosszú tárgyalássorozat várható az ügyben. A tegnapi ülésen egy új információ is elhangzott: az eddigi ismeretekkel ellentétben Kata nem azonnal halt meg, hanem még fél órán keresztül élet és halál között lebegett. Ennek megcáfolására a védelem tanúkat akar behívatni, többek között a Tankcsapda gitárosát, aki elsőként állt meg a földön fekvő lány mellett.