Pénzszállítót akartak kirabolni Budapesten

Illusztráció rendőrség
Illusztráció rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy férfi és az eddig ismeretlen társa XIX. kerületben próbáltak meg kirabolni egy pénzszállító autót. Az ismeretlen támadó egy késsel súlyosan megsebesítette az egyik őrt, majd pénz nélkül elmenekültek.
Vágólapra másolva!

A most 43 éves férfi és a társa még 2006-ban döntötte el, hogy megtámadnak egy pénzszállító autót és ha kell, akkor erőszakkal megszerzik a benne lévő pénzt.

2006 július 7-én egy XIX. kerületi bevásárlóközponthoz mentek, ahol a kijárat előtt, járó motorral várakozott egy pénzszállító, amiben bent ült egy biztonsági őr.

A férfi egy valódinak látszó fegyverrel, a társa pedig egy késsel odament az autóhoz, és „fegyveres rablás" felkiáltással megfenyegették az őrt, hogy adja oda nekik az értékeket a kocsiból.

Képünk illusztráció Forrás: police.hu

A kocsiból kiszálló őr erre nem volt hajlandó, majd összeverekedett a férfival.

Az őrnek sikerült megrúgnia a támadót, aki emiatt kicsit eltávolodott tőle.

Ezt kihasználva a fegyvere felé nyúlt, de ekkor a férfi társa rátámadt a késsel, és többször megszúrta a fejénél, nyakánál és a mellkasán. A támadók ezek után, pénz nélkül elfutottak.

Az őrnek súlyos sérülései lettek a késelés után. A pénzszállítóban több mint 5 millió forint volt.

A rendőrség 2019 szeptemberében nyitotta újra az ügyet, amikor sikerült elfogniuk a férfit. A 43 éves férfit az ügyészség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás kísérletével vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje letöltendő fegyházbüntetésre és pénzbüntetésre.

A férfi eddig ismeretlen társa ellen nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérlet miatt indított eljárást elkülönítették.