Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Indul a tanév: 450 ezer ingyenes tankönyvből tanulhatnak a diákok a pénzügyi ismereteket

tankönyv, iskolakezdés
Üllő, 2021. augusztus 2. Kiszállításra váró tankönyvek Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában 2021. augusztus 2-án. Ezen a napon kezdik meg a tankönyvek kiszállítását az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Több mint 450 ezer ingyenes tankönyvből sajátíthatják el az általános és középiskolások a mindennapi élethez szükséges pénzügyi ismereteket a holnap induló tanévben. A középiskolák összesen 176 ezer tankönyvet kaptak, amelyben többek között hitelfelvételről, kamatról, betétről, állampapírról és adófizetésről tájékozódhatnak a diákok. A történelemérettségi gazdasági-pénzügyi témaköreit dolgozza fel a „Történelem és pénzügyek" feladatgyűjtemény a 12. osztályosok számára, a „Számoljunk a befektetésekkel" példatár pedig a 9. évfolyamot megkezdő diákokat segíti.
Vágólapra másolva!

A középiskolásoknak szóló tankönyv új kiadása egy modern funkcióval bővült: látványos kiterjesztett valóság megoldásokkal teszi izgalmasabbá a mindennapi pénzügyi ismereteket. Továbbra is keresett az általános iskolások számára készült „Küldetések a pénz világában" tankönyv és munkafüzet.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A tavalyi tanévtől az 5-8. osztályos matematika példatárak mellett már a 3. és 4. osztályos környezetismeret- és matematika munkafüzetek is tartalmaznak a kisiskolások számára érthető pénzügyi ismereteket. Az általános iskolai, 3-8. osztályos matematika- és környezetismeret munkafüzetekből összesen 237 ezer példányt rendeltek az iskolák a most induló tanévre, így ezek a kiadványok is újra széles körben járulhatnak hozzá a diákok pénzügyi neveléséhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről