A fantasztikusan teniszező 19 éves tinédzser már elődöntős a US Openen

2021 US Open - Day 9 GettyImageRank2 grand slam us open tennis championships Horizontal SPORT TENNIS
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 07: Leylah Fernandez of Canada reacts against Elina Svitolina of Ukraine during her Women's Singles quarterfinals match on Day Nine of the 2021 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 07, 2021 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Al Bello/Getty Images/AFP (Photo by AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb szenzációs teljesítményével bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe a kanadai Leylah Fernandez, aki ezúttal három játszmában győzte le az olimpiai bronzérmes Elina Svitolinát.

A kanadai játékos - aki hétfőn töltötte be a 19. életévét - elképesztő erőről tett tanúbizonyságot, a mindent eldöntő szettet rövidítésben nyerte meg, így a döntőbe jutásért teniszezhet a US Openen, ahol ellenfele a fehérorosz Arina Szabalenka lesz.

Fernandez szenzációs formában játszik az amerikai Grand Slam-tornán, ugyanis korábban a címvédő Oszaka Naomit, a 2016-os győztes Angelique Kerbert is kiejtette, a negyeddöntőben pedig az olimpiai bronzérmes Elina Svitolinát búcsúztatta.

- mondta a 19 éves tehetség a továbbjutása után.

"Megtiszteltetés volt számomra, hogy Svitolinával játszhattam. Csak azt mondtam magamnak, hogy menjek minden pontért. Örülök, hogy megtettem" - fűzte hozzá a kanadai sportoló, aki az orosz Marija Sarapova 2005-ös továbbjutása óta a legfiatalabb női teniszező, aki ott van a legjobb négy között a US Openen.

A férfiaknál a 12. kiemelt Auger-Aliassime csak másfél szettet töltött a pályán, ekkor ugyanis a 18 éves Carlos Alcaraz combsérülés miatt feladta a mérkőzést. A spanyol tinédzser - aki 1963 óta a legfiatalabb férfi negyeddöntős volt a US Openen - előzőleg két ötszettes győzelmet aratott. A 21 éves kanadai élete első Grand Slam-elődöntőjére készülhet, ahol a második kiemelt orosz Danyiil Medvegyev vár rá.

Eredmények, negyeddöntő:

nők:
Szabalenka (fehérorosz, 2.)-Krejcikova (cseh, 8.) 6:1, 6:4
Fernandez (kanadai)-Szvitolina (ukrán, 5.) 6:3, 3:6, 7:6 (7-5)

férfiak:
Auger-Aliassime (kanadai, 12.)-Alcaraz (spanyol) 6:3, 3:1-nél Alcaraz feladta
korábban:
Medvegyev (orosz, 2.)-Van de Zandschulp (holland) 6:3, 6:0, 4:6, 7:5

Forrás