Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal a Mathias Corvinus Collegium 25. jubileumi évnyitóján Budapesten.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
17:43
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor is beszél

Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal a Mathias Corvinus Collegium évnyitóján Budapesten.

17:45
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Tehetséggondozás

A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely 1996 óta végzi tevékenységét, és az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat.

17:46
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Ez az MCC legfőbb célja

Egyedülálló tehetséggondozási programjának lényege, hogy a hagyományos közoktatást, egyetemi oktatást kiegészítő, magas szintű képzést nyújt nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel. Az MCC Posztgraduális Programja (Női Közéleti Vezetőképző, Erdélyi Politikai Iskola, Vitaakadémia, Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző) a már diplomával rendelkezőknek nyújt fejlesztési lehetőséget.

A Roma Tehetség Program célja a tehetséges roma diákok felkarolása, érvényesülésük, karrierépítésük támogatása. A Mathias Corvinus Collegium tudásközpontként is működik: képzései mellett mobilitási programokat működtet, széleskörű ösztöndíjprogramokat biztosít a fiataloknak, könyveket ad ki, tudományos írásokat jelentet meg, nemzetközi és hazai konferenciákat, vitafórumokat szervez, a demokratikus párbeszéd előmozdításában, a kulturált közéleti viták alakításában vállal szerepet.

Az MCC a nemzetért és a szűkebb közösségükért tenni akaró, lelkes fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy képességeiket kibontakoztassák, a legkitűnőbb hazai és külföldi oktatóktól tanulhassanak, mindezt térítésmentesen, földrajzi és anyagi helyzettől függetlenül Magyarország javát szolgálva és az összmagyarság boldogulását szem előtt tartva.

19:18
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs: Soha nem látott lehetőségei vannak a mostani generációnak

Oráán Balázs, a miniszterelnök politikia igazgatója a megnyitón azt mondta, hogy mára az MCC ingyenes tehetséggondozása a teljes Kárpát-medencét lefedi. Van a tehetségnek egy objektív megnyilatkozási formája, az egyéni tehetség akkor tud kibontakozni, ha a közösség sikerét is szolgálja - tette hozzá. Az egyéni tehetség és a közösségi sikert a Mathias Corvinus Collegium tudja a legjobban ötvözni - mondta a Miniszterelnökség államtitkára. Úgy látja, a történelemben soha nem volt még ilyen nagy lehetőség a mostani generáció előtt Magyarországon.

19:58
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Már 23 helyszínen van képzése az MCC-nek

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója azt mondta, 2021 őszétől már 23 helyszínen zajlanak az intézmény képzései. A tervek között szerepel, hogy pár éven belűl már 35 városban legyen képzés, több mint 10 ezer fiatallal. Idén több mint 20 neves külföldi oktató csatlakozik az MCC-hez - tette hozzá. Szalai Zoltán beszámolt arról is, hogy idán több jelentős infrastrukturális beruházást indít az MCC, régi patinás épületeket fognak felújítani.

20:05
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik Orbán Viktor miniszterelnök beszéde.

20:08
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A politikai vezetők feladata, hogy felkészítsék a népüket a rá váró kihívásokra

Orbán Viktor arról beszélt, hogy húzni kell egy szellemi ívet a nyugati világon át Közép-Európáig egészen a hallgatókig. Miért fontos az Önök teljesítménye Magyarország számára? A politikai vezetők feladata, hogy felkészítsék a népüket a rá váró kihívásokra - mondta a kormányfő. Tudni kell azt, hogyan formálódik a körülöttünk lévő vilg, de ehhez nagy formátumú szellemekre van szükség. A politikai vezetőknek ebből kell kihámoznia a főbb tendenciákat - tette hozzá.

20:10
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Ez volt a Nyugat sikerének a titka

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az, hogy a 21. század Ázsia százaada lesz, egyáltalán nem ördögtől való. Hogy volt lehetséges, hogy 400 évig a Nyugat állt a világ élén? Az utóbbi szorul magyarázatra - mondta a kormányfő. A Nyugat küldetéstudata nékül nem tudott volna a világ élén állni, a nyugati embernek a küldetéstudat a kereszténységben rejlett - tette hozzá. Mindez tovább élt a Nyugaton a felvilágosodás után is.

20:14
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A Nyugat fokozatosan elveszítette hitét a küldetéstudatában

Hosszan kitartott az a meggyőződés, hogy a nyugati civilizáció mérlege alapvetően pozitív. Valami megváltozott a 21. század elejére, és mindez a hidegháború megnyerését követően történt - mondta Orbán Viktor. Az apokaliptikus gondolkodás egyre jobban jellemzi a nyugati gondolkodást - tette hozzá. A kormányfő közölte, hogy a woke kultúra vette át az irányítást az USA-ban, míg Európában egy muszlim dagály indult el dél felől, és új helyzetet teremtettek Franciaországban, Hollandiában, Spanyolországban, Olaszországban. A Nyugat egyetlen nagy víz partján sem képes adekvát válaszokat adni - mondta a kormányfő. A Nyugat fokozatosan elveszítette hitét a küldetéstudatában - mondta Orbán.

20:17
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

A nyílt társadalom egy romboló gondolat

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy akik küldetéstudattal bírnak azok egyes nézetek szerint a nyílt társadalom ellenségei. Ez az egyik leginkább romboló hatású gondolat a II. világháború után Nyugaton. Ma a nyílt társadalom a Nyugat egyetlen koncepciója - mondta a kormányfő. Most a muszlim dagály és Ázsia felemelkedése idején a Nyugat nem tudja a saját küldetéstudatát szembeállítani a kihívásokkal, mivel fogja a nyílt társadalom eszméjének. Mi itt Közép-Európában nem vesztettük el a saját hitünket, és inspirációnkat.

20:20
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nyugaton egy nemzet küldtéstudata elfogadhatatlan és gyanús

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az EU részesedése 25 százalék volt a világ GDP-jéből, míg 2020-ban már csak 18 százalék. A kormányfő rámutatott arra, hogy mára a világban a beruházások 66 százaléka keletről érkezik. Vetélytársaink hatékonyabban képesek megszervezni magukat, és elhúznak a nyugati országok mellet - tette hozzá. Ebben a helyzetben Közép-Európa nem veszítette szem elől a saját küldetését, és a magyarok sem - mondta a kormányfő. Napjaink vitái Brüsszellel éppen ezen a különbségen nyugaszanak. Nyugaton egy nemzet küldtéstudata elfogadhatatlan és gyanús.

20:22
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Ez a legfontosabb a Kárpát-medencében

Orbán Viktor elmondta, hogy a legfontosabb a kárpát-medencei népek összeszervezése. A magyarok mindig is sokszínűek voltak, sokszáz éven át a Kárpát-medence megvédése jelentette a küldetésünket.

Később összekapcsolódott a Kárpát-medence és a kereszténység védelme. Hasonló folyamat játszódott le Lengyelországban és a Balkánon is - mondta a kormányfő.

20:25
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezt nem értik Nyugaton

Orbán Viktor közölte, hogy amikor a kormány kereszténydemokráciáról beszél, akkor létformákról beszél, amik a kereszténységből kinőttek. Nincs helye a kormányzásban a hitelvekben való döntésnek. Orbán szerint egy eltérő gondolkodás formálódott ki Közép-Európában. Nyugaton úgy értelmezik a véleménykülönbségeinket, hogy azok fejlődésbeli hátrányok - tette hozzá. Nem értik, hogy egy mély kulturális, geopilitikai és filozófiai különbségről van.

20:28
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Közép-Európában lehet csak egyszer lehet hibázni

A kormányfő elmondta, hogy Nyugaton egy rossz döntést könnyű korrigálni, míg Közép-Európában lehet, hogy egy-egy tévedést már nem lehet kijavítani. Orbán Viktor szerint minden produktív élet hozzájárulás a nagy magyar vállalkozáshoz. Mindenki tisztában van saját élete fontosságával, mivel a küldetésre épülő életfelfogás szív-kérdés. Nagy ajándéka ez a sorsnak - mondta a kormányfő. A magyar ember hajlamos úgy tekinteni a munkájára, hogy az élete függ tőle - tette hozzá. Itt Közép-Európában a hivatás mutatja meg, hogy könnyűnek találtatunk-e, és ebből fakad a magyar önérzet.

20:29
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A tehetséggondozás a magyar nemzet legnagyobb kihívása

A szellemi emberek feladta, hogy megértsék a magyar küldetés jelentőségét, tartalmát, és bővülő tartalmát - mondta Orbán Viktor. A magyar szellemi emberek állapota mindig nemzetstratégiai kérdés - tette hozzá. A tehetséggondozás a magyar nemzet legnagyobb kihívása és erőforrása egyben - mondta a komrányfő. Önöknek minősített felelőssége van, 1100 év súlya nyomja a vállukat.

20:30
szeptember 09, 2021
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői beszédnek, haamrosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért Orbán Viktor beszéde, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről