Nagy lépésre készül a világ legnagyobb gyorsétteremlánca

Vegan,burger,
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az egyre divatosabb vegán termékek terén erősíti kínálatát a McDonald's, a Beyond Meat által készített "húspogácsa" segítségével, egyelőre az Egyesült Királyságban és Írországban.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság cikke ezzel kapcsolatban kiemeli, hogy a növényi étrend divatja viharos tempóban terjed szerte a világon, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már a McDonald's sem kíván lemaradni a vonatról, így a BBC szerint a lánc brit és ír üzleteiben már jövőre kapható lesz a McPlant nevet viselő hamburger.

Mindezzel persze jócskán lemaradva követi a Burger Kinget, melynek Rebel Whopper nevet viselő húsmentes hamburgere már egy ideje a piacon van, és Magyarországon is kapható.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Viszont míg az állati eredetű termékektől tartózkodó vegánok a Rebel Whoppert a benne lévő majonéz és a többi hússal azonos helyen sütött műhúspogácsa miatt kritizálták, a most induló McDonald's termék nem követi el ezeket a hibákat. A McDonald's elegendő időt akart szánni arra, hogy a lehető legjobb minőségű terméket mutathassa be vendégeinek.

Az első körben szeptember végén, az angliai Coventry 10 éttermében, majd jövőre a brit-szigetek összes McDonald'sában kapható burgerben borsófehérjéből készül a műhúspogácsa, amelyet a tőzsdén jegyzett Beyond Meat készít a gyorsétteremlánc számára.

A cég egyébként egy olyan időszakban vezeti be vegán burgerét, amikor a növényi alapú termékeket előállító cégek egyre értékesebbé válnak a befektetők számára.