Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Visszakapták szakbizottsági helyeiket a Fidesz európai parlamenti képviselői

DEUTSCH Tamás
Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP EP-képviselője az Európai Parlamentben(EP).
Vágólapra másolva!
Visszakapták az Európai Néppárt képviselőcsoportjából történt kilépéskor elvesztett szakbizottsági helyeiket a Fidesz európai parlamenti képviselői - tájékoztatta sajtóközleményében az MTI-t a Fidesz uniós parlamenti delegációja pénteken.
Vágólapra másolva!

A hírt az Európai Parlament plenáris ülésén jelentették be csütörtökön.

- írták a képviselők a sajtóközleményben.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a bejelentéssel kapcsolatban elmondta:

Hozzátette:

A tizenkét fideszes európai parlamenti képviselő bizottsági tagsága a következőképpen alakul: Deli Andor a Költségvetési Bizottságban (BUDG), Deutsch Tamás az állatok szállítás közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottságban (ANIT), Gál Kinga a Külügyi Bizottságban (AFET), Gál Kinga és Győri Enikő a Gazdasági és Monetáris Bizottságban (ECON) fogja képviselni Magyarországot. Gyürk András az Ipari, Kutatási, és Energiaügyi Bizottságban (ITRE), Hidvéghi Balázs az Európai Unió valamennyi demokratikus folyamatába történő külföldi beavatkozással, többek között a félretájékoztatással foglalkozó különbizottságban (INGE), Járóka Lívia pedig a rák elleni küzdelemmel foglalkozó különbizottságban (BECA) folytatja munkáját. Kósa Ádám a Foglalkoztatási és szociális Bizottságban, Schaller-Baross Ernő a digitális korban a mesterséges intelligenciával foglalkozó különbizottságban (AIDA), Tóth Edina a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságban (ENVI), míg Trócsányi László a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságban (INTA) kapott helyet.
Továbbá Bocskor Andrea a Kulturális és oktatási Bizottságban (CULT) és Deutsch Tamás a Költségvetési Ellenőrző Bizottságban (CONT) póttagságot kap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről