Egypályás hátrányból állt fel a NiP a BLAST Premier Fall B csoportjának második napján

Vágólapra másolva!
A 2021-es BLAST Premier Fall "B" csoportjának bemutatóján, a győzelemre éhes négyesként mutattuk be azokat a csapatokat, akiknek a napokban szurkolhatnak a CS:GO szerelmesek. Azt azonban már akkor is elmondtuk, hogy bármennyire is ráférne mindenkire a győzelemmel járó boldogság, a csoportból csak ketten juthatnak majd tovább.

Az első napot a G2 és a NiP duója kezdte jobban, ma azonban egymás ellen játszottak, egyiküknek tehát fixen az alsóágra kellett esnie.

A meccs elején úgy tűnt, hogy a NiP lesz az.

Hiába választották be pályájuknak a még mindig friss és még mindig meglepetésként ható Ancientöt, a G2 átmentette tegnapi formáját mára és magabiztosan, gyakorlatilag esélyt sem adva a NiP-nek, 16-7-re nyerte meg az első pályát.

Borzasztó hetek vannak a G2 mögött, az EPL-ben egyetlen egy győzelmet sem tudtak begyűjteni, a BLAST Premier Fall alatt pedig nem szeretnék még egyszer ennyire cserben hagyni a szurkolókat.

Sajnos mégis sikerült.

A csapat irányítója azt mondta a verseny előtt, hogy "az EPL ideje alatt még a nyári szünetben ragadt a csapat, de most már készen állunk a győzelemre".

A NiP elleni Ancient után pont ennek az ellenkezőjét bizonyították. Mirage támadó oldala minden csapat számára nehéz lehet, védekezőként azonban hozni kell a köröket, ha nyerni akarnak.

A G2 három körös előnyöket is eltapsolt a pályán, az utolsó percekre pedig teljesen szétestek.

A kameraképen is láttuk, hogy a játékosok nem értik mi történik, hogyan lett hirtelen ennyire erős a NiP és/vagy hogyan lett hirtelen ennyire gyenge a saját védelmük, ami addig, ha nem is hibátlanul, de működött?

13-10-ről 14-16-ra bukták el Mirage-t, az utolsó pályán, Infernón pedig Ancient ismtélését láttuk, csak éppen felcserélt szerepekkel.

Itt már a G2 csapata volt az, amelyik hozzá se tudott szagolni a játékhoz.

A NiP valósággal átgázolt ellenfelén, aki éppen csak összekalapozott néhány kört a pályán, de az alsóágra eséstől ez sem védte meg őket.

A G2 és a NiP (1:2) meccsének pontos eredményei:

  • Ancient 16-7 a G2 javára
  • Mirage 16-14 a NiP javára
  • Inferno 16-9 a NiP javára

Sajnos a nap második meccsén nem láttunk ennyire változatos játékot. Bár a BIG borzasztóan kezdte meg szereplését a csoportban, az MiBR ellen elhozták a kötelező 2-0-át. CT oldalon Mirage-on és Nuke-on is a feltámadás jeleit mutatta az MiBR, de néhány körni sikernél ez nem vezetett többre.

A brazil csapatnak most sem sikerült bizonyítania

és a németektől elszenvedett vereség után már ki is estek a csoportból.

A BIG és az MiBR (2:0) meccsének pontos eredményei:

  • Mirage 16-4 a BIG javára
  • Nuke 16:9 a BIG javára

Ezzel a "B csoport is az utolsó napjához ért.

A NiP már biztosan továbbjutott a csoportból, a G2 és a BIG azonban még harcban van az utolsó helyért.

Hogy melyikük csípi azt meg és, hogy végül ki lesz a csoportelső, az ma délután derül majd ki.