Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Veszettségben halt meg egy amerikai férfi, miután alvás közben megharapta egy denevér

biology Horizontal BAT ANIMAL, denevér, kutatás, dns, tudomány, Franciaország, biológia
In this photograph taken on July 9, 2021 a chiropterologist holds a greater mouse-eared bat in his hand in Noyal-Muzillac. - It could be a scene from a bad horror movie: Torchlights slice through the darkness inside a church in western France as the building echoes with the shrieks of hundreds of bats. But these creatures of the night are scaring no one. They are having their annual check-up, as scientists try to unravel the secrets of an animal whose fiendish reputation has eclipsed its many gifts to the world. (Photo by Amélie BOTTOLLIER-DEPOIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Álmában harapott meg egy férfit egy denevér idén nyáron az Egyesült Államokban találtható Illinois államban. A férfi hetekkel később belehalt a betegségbe - írja a CBS.
Vágólapra másolva!

Ritka halálesetről számolt be Illinois Állam Közegészségügyi részlege, mely szerint 1954 után ismét veszettségbe halt meg egy ember az államban. Az eset egy nyolcvanas éveiben járó férfival történt, aki még augsztusban arra ébredt, hogy egy denevér ül a nyakán.

Miután a denevér megharapta a férfi nyakát, ezért veszettség ellen tesztelték az állatot, melynek eredménye pozitív lett.

A férfi pár héttel később kezdte érezni a tipikus veszettségi tüneteket magán, azaz fájt a nyaka, feje, zsibbadtak a karjai, és nehezen tudott beszélni.

Ezt követően a férfi meghalt.

Dr. Ngozi Ezike, az Illinoisi Közegészségügyi Főosztályának igazgató arra figyelmeztetett mindenkit, hogy a veszettség magas halálozási aránnyal jár, éppen ezért nagyon fontos a megelőzés, ha veszett állattal kerültünk kapcsolatba.

Az idejében beadott veszettségi elleni injekcióval életet lehet menteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről