Kukoricatáblán, erdőn, kerítéseken át üldöztek az érdi rendőrök egy tolvajt - videó

Vágólapra másolva!
Az erőnléti edzésnek is beillő, kilométereken át tartó futóverseny végén azért elfogták a tolvajt - írta honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Egy napja keresték R. Dávidot, miután a gyanú szerint szeptember 27-én reggel ő tört be egy érdi ház udvarán álló melléképületbe - áll a rendőrség tájékoztatásában. A hatóság szerint a zsákmányának értéke fele annyit sem ért, mint amit a bejutáskor leművelt rongálással okozott,

egy működő és egy hibás akkumulátort, valamint egy 20 méteres hosszabbítót vitt magával.

Azonosítását hamar megoldották a rendőrök, felkutatásához kicsit több időre volt szükségük. Aktuális tartózkodási helyéről 2021. szeptember 28-án délután futott be új információ, az egységek megindultak.

A régi bakterház közelében vették észre az őket szintén meglátó és emiatt futásnak eredő férfit. Miközben a járőrök is startoltak, erősítést kértek és a menekülő útvonalának megosztásával irányították az egységeket.

Kukoricatáblában, erdőben futottak utána,

mivel a megállásra, megadásra felszólító mondataikra az üldözött ügyet sem vetett. Közben az íróasztaluktól felpattant bűnügyesek igyekeztek gyalog, illetve autóikkal zárni a lehetséges menekülési útvonalakat. A futóverseny célállomása egy rendőrökkel jól körülhatárolt terület lett.

Hiába próbált egy sokadik kerítésen is átmászva szökni, gyakorlatilag az egyik rendőr karjaiba rohant,

aki ha már megfogta, nem eresztette.