Karácsony megbukott, Gyurcsány új embert húzott elő a vándorszínházban

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24., Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergelynek vissza kellett lépnie a Gyurcsány-show-ban, mivel a főpolgármester mint városvezető megbukott. Az elmúlt hónapokban teljesen összeomlott a főváros közlekedése, az értelmetlen biciklisávoktól kezdve a rosszul tervezett városszétdúlásokig, ráadásul szerdán már a 4-es 6-os villamosok sem jártak. A várost ellepték a hajléktalanok, Karácsony pedig képtelen megoldani a problémákat, és ha számon kérik rajta az elviselhetetlen dugókat, akkor csak zavartan nevet. Karácsonyt Gyurcsány embere, Gál J. Zoltán is otthagyta. Mráz Ágoston Sámuel korábban az Origónak azt mondta, a baloldalon hosszú évek, sőt évtizedek óta egy vándorszínházat látunk, ennek a vándorszínháznak volt a része Bajnai Gordon színre lépése 2009 tavaszán, míg most Karácsony és Márki-Zay a részei.
Vágólapra másolva!

Teljesen összeomlott Karácsony Gergely kampánya, ezért pénteken bejelentette, hogy visszalép Márki-zay Péter javára. A bejelentés kapcsán érdemes felidézni, hogy Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője pár napja azt mondta az Origónak, egy képzeletbeli baloldali győzelem után Magyarország vezetése arról szólna, hogy a tényleges és a képzelt kormányfő egymással hosszan egyeztetnek, anélkül, hogy meg tudnának állapodni. Újra és újra válságba kerülő kapcsolatukat folyamatosan egyeztetve kellene kibékíteni. Egy ilyen komédián csak Gyurcsány Ferenc nevetne, a felesége pedig a fiatal Gyurcsányt megszégyenítő sebességgel venné át tőlük a hatalmat.

Karácsony megbukott a kudarcos várospolitikája miatt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szakember kifejtette, hogy

Ennek az a lényege, hogy miközben Gyurcsány Ferenc rendelkezik a legtöbb politikai tapasztalattal, rendelkezik egy viszonylag nagyméretű és elkötelezett táborral, de a hitelességét teljesen tönkretette az őszödi beszéd és az azt követő kormányzásnak nevezett tevékenység. Mráz szerint

ennek a vándorszínháznak volt a része Bajnai Gordon színre lépése 2009 tavaszán, míg most Karácsony és Márki-Zay a részei.

Botrányos városvezetése miatt bukott Karácsony

Karácsony bukása mögött többek között kudarcos városvezetése állt. Ezt az előválasztást Gyurcsány vele akarta megnyeretni. Azért nem lett így, mert időközben tömegek számára lett világos, hogy a Karácsony által vezetett Budapesten eluralkodott a káosz. Közvéleménykutatások igazolták, hogy Karácsonyról azt gondolják a magyarok, hogy rossz polgármester. Dugók, növekedő drog probléma.

Valójában Karácsony főpolgármesterként bizonyult kormányzóképtelennek, és mára ez annyira világossá vált, hogy Gyurcsánynak le kellett szednie őt.

Gyurcsány nagyon jól tudja, hogy a felesége elutasított, ezért sem ő vele, sem feleségével nem indulhatnak valójában. Eleve ezért találták ki Karácsonyt frontembernek, csak ez a projekt elbukott, mert rossz polgármester volt. Így lett Mári-Zay Péter az új frontember, se pártja, se támogatója, se hálózata. Márki-Zay pont azt a célt szolgálja, hogy kirakat legyen, ami mögé elbújik Gyurcsány.

Kosz, mocsok és lepusztultság jellemzi a baloldal vezette Budapestet Forrás: Metropol

Kifulladt Karácsony kampánya

Saját szövetségesei is többször kritizálták a budapesti káoszt, ami Karácsony Gergely megválasztása óta eluralkodott a fővárosban.

Korábban a zuglói polgármesteri széket is ugródeszkaként felhasználó mostani főpolgármester miniszterelnöki kampánya az előválasztás alatt teljesen kifulladt. Nem lehet elmenni a romló közbiztonság és szeméthelyzet mellett sem.

Az előválasztásnak nevezett baloldali cirkusz két fordulója között saját korábbi munkahelye, a Medián is odaszúrt Karácsonynak, a napokban olyan kutatási eredményeket közöltek, melyek szerint a főpolgármester nagyon lemaradt két vetélytársa mögött a népszerűségi versenyben.

Ugyan a politikus szerdán még remegő hangon beszélve, kéztördelve kiállt a közvélemény elé, és párttársai, valamint szövetségesei is látványosan kiálltak mellette, azonban az utóbbi napokban a baloldali közvélemény is teljesen átfordult.

Gál J. Zoltán is otthagyta Karácsonyt Forrás: MTI/Kovács Attila

Időközben lemondott Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely előválasztási kampányfőnöke, egyben Gyurcsány Ferenc korábbi embere, miután csütörtökön feltehetően megszületett a döntés a visszalépéséről.

Gál J. Zoltán egyébként hasonló módon hagyta ott Medgyessy Péter volt kormányfőt is, mielőtt Gyurcsány megpuccsolta volt főnökét.

A volt indexesek blogja, a baloldali propagandát közlő Telex megkereste a volt kampányfőnököt, hogy erősítse meg vagy cáfolja az információt, ám a főpolgármester stratégiai főtanácsadója csak annyit mondott: Annál többet, hogy nem kommentálja, nem tud mondani. Tehát a kommunikációs szakember nem cáfolta azt, hogy elhagyja a süllyedő hajót.

Karácsony végül egy gyáva magyarázkodással közölte a Facebookon a párttársaival, hogy megbukott, ami aztán kiszivárgott.