Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy hónap alatt több budapesti lakásba is betört egy háromtagú tolvajbanda - Videó

illusztráció régi könyv biblia
illusztráció régi könyv biblia
Vágólapra másolva!
Sorozatbetörés, illetve bolti lopások miatt emelt vádat az ügyészség három budapesti férfival szemben, és fegyház- illetve börtönbüntetés kiszabását javasolta.
Vágólapra másolva!

A két 31 éves férfi és 29 éves társuk decemberben és januárban Budapest több négy kerületben

6 lakásba próbáltak meg betörni. Ötbe ez sikerült is nekik.

A betörések során

az egyik 31 éves férfi benyomta az ablakot, vagy, ha az nyitva volt, bemászott, illetve kifeszítette a teraszajtót, társai pedig kint figyeltek. A tolvajok műszaki főleg cikkeket loptak, de az egyik helyen egy közel 300 éves Bibliát is magukkal vittek.

Képünk illuszráció Forrás: pixabay.com

A 29 éves férfi más, alkalmi társakkal is járt lopni. Novemberben egy XI. kerületi bevásárlóközpontban ruhákat, decemberében egy X. kerületi üzletben illatszereket lopott.

A budapesti rendőrök

január végén azonosították és elfogták a három férfit. Ehhez köze volt annak is, hogy a lopott Bibliát az egyik férfi eladta.

Az ügyészség a három férfival lopás, illetve lopási kísérlet miatt emelt vádat. A két 31 éves férfiról megállapították, hogy többszörös és különös visszaesők, ezért velük szemben az ügyészség

fegyházbüntetés kiszabását javasolta azzal, hogy zárják ki ki őket ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, harmadik társukkal szemben pedig börtönbüntetést javasolt. Az egyik 31 éves férfi jogerős börtönbüntetését tölti, két társa közül az egyik letartóztatásban van, a másik bűnügyi felügyelet alatt áll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről