Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Neymar egészen döbbenetes kijelentést tett a 2022-es foci-vb-ről

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT JOY SPORTS SHIRT STRIPPED TO THE WAIST MORDANT
Brazil's Neymar celebrates after scoring against Peru during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at the Pernambuco Arena in Recife, Brazil, on September 9, 2021. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain és a brazil labdarúgó-válogatott sztárja egy interjúban arról beszél, várhatóan a jövő évi katari torna lesz karrierje utolsó világbajnoksága.

A még csak 29 éves brazil klasszis a DAZN csatornának beszélt szokatlan nyíltásggal a jövőbeni terveiről, melyek már az egészen közeli jövőt is érintik. Jelesül elmondta, úgy tervezi, hogy a 2022. november-decemberi katari világbajnokság lesz karrierje utolsó vb-je.

"Azt hiszem, ez lesz az utolsó világbajnokságom. Azért gondolom ezt így, mert nem vagyok benne biztos, hogy lesz még annyi lelki erőm, hogy továbbra is a focival foglalkozzak. Egy szóval mindent meg fogok tenni, hogy jól sikerüljön (a vébé), hogy nyerjek a hazámmal. Erről álmodom gyerekkorom óta, és remélem, hogy képesek leszek megtenni" - mondta Neymar.

Neymar eddig két világbajnokságon szerepelt: 2014-ben a hazai pályán bronzéremmel végződő tornán öt mérkőzésen négyszer, míg 2018-ban az oroszországi vébén ugyancsak öt találkozón kétszer volt eredményes. A brazilok akkor a negyeddöntőben búcsúztak, miután 2-1-re kikaptak a későbbi bronzérmes belgáktól.

Mindent egy helyen az Eb-ről