Vágólapra másolva!
Torba Erik az ötödik helyen végzett a 63 kilogrammosok versenyében, míg a 87 kilogrammos Takács István szintén ötödik lett az oslói birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Az oslói világbajnokság zárónapján három magyar kötöttfogású volt érdekelt. Az Eb-harmadik, Európai Játékokon második Torba Erik (63 kg, BHSE) és a szombaton szintén az elődöntőig hatoló, junior világ- és Európa-bajnok Takács István (87 kg, BHSE) a bronzmérkőzésen, míg az idei U23-as Eb-győztes Váncza István (67 kg, FTC) a vigaszágon.

Utóbbi nem sokáig folytathatta, mert 3-1-re kikapott a vb- és Eb-ezüstérmes lengyel Mateusz Bernatektől, és kiesett.

Torba a junior vb-harmadik japán Simizu Kenszukével csatázott a harmadik helyért, azonban hiába vezetett, végül technikai tussal alulmaradt (1-10), így ötödik lett.

Takács István ötödik helyen végzett Oslóban Forrás: MBSZ/UWW

Takács az Európa Játékokon harmadik lengyel Arkadiusz Kulynycz ellen célozta meg a dobogó alsó fokát, intéssel és emeléssel 2-0-ra vezetett, riválisa intéssel és pörgetéssel fordított, majd fiatal magyar indítását megkontrázva két vállra fektette. Takács így szintén az ötödik pozícióban zárta élete első felnőtt vb-jét.

A magyar birkózóválogatott tagjai összesen egy ezüstérmet (Szőke Alex) és négyötödik helyet (Torba Erik, Lévai Tamás, Szabó László, Takács István) szereztek a norvég fővárosban.