Megkéselte az élettársát egy hajléktalan nő Mátészalkán

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Csütörtökön áll bíró elé másodfokon az az asszony, aki rátámadt az élettársára Mátészalkán, ahol mindketten az utcán éltek. A férfihez idegenek hívták ki a mentőket, akik életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba az áldozatot. Első fokon 6 évet kapott az asszony a támadásért, amit az asszony és ügyvédje soknak tartott, ezért fellebeztek a döntés ellen. 
Vágólapra másolva!

Az elsőfokú bíróság tényállása szerint két mátészalkai hajléktalan, egy férfi és egy nő 1993-tól élt élettársi kapcsolatban. 2019 júniusában napközben mindketten elég sok alkoholt ittak, aztán este egy parkban összevesztek egymással.

Hirtelen az asszony előkapott egy konyhakést, amivel mellkason és az egész testén több helyen megszúrta a férfit.

Amint a sebekre nézett, az asszony megijedt és egy közelben tartózkodó pártól kért segítséget. Az idegenek hívták ki a mentőket, akik a helyszínen ellátták a férfit és kórházba vitték.

Az áldozat életveszélyesen megsérült.

Ha nem jutott volna időben orvosi segítséghez, akár meg is halhatott volna a megtámadott hajléktalan, aki végül túlélte a késelést.

Az ügyben első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék májusában a nőt testi sértés miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla elé, ahol csütörtökön folytatódik a tárgyalás.