Kutyát lopott, így bukott le Tompa Eszter gyilkosa

Tompa Eszter, gyilkosság, 2003
Győr, 2017. január 13. Egy tizennégy évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit kísérnek ki a tárgyalóteremből a rendőrök a Győri Járásbíróságon 2017. január 13-án. A bíróság döntött a férfi előzetes letartóztatásáról, akit a tizennégy évvel ezelőtti gönyűi gyilkossággal, az akkor 22 éves győri Tompa Eszter megölésével gyanúsítanak. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Tompa Esztert 2003-ban gyilkolták meg. Csak 14 évvel később derült ki, hogy a gyilkosa, S. Attila előbb elgázolta a bicikliző lányt, és mivel azt hitte, meghalt, betette a kocsija csomagtartójába. Később, amikor Eszter magához tért, egy bálamadzaggal megfojtotta, hogy ne tudja feljelenteni. A Bors információi szerint a férfi egy kutyalopási ügy miatt került a rendőrségre 2017-ben. Ekkor kötelezően DNS-mintát vettek tőle, ami egyezést mutatott a meggyilkolt lány körme alatt talált mintával. S. Attila ezek után mindent bevallott.
Vágólapra másolva!

Miután a rendőrök 2003-ban megtalálták a 22 éves Tompra Eszter holttestét, a körmei alól DNS-mintát vettek, amit rögzítettek a rendszerben, pedig akkoriban ez még nem volt kötelező.

– emlékezett vissza a Borsnak Koós András rendőr, aki elvégeztette a tesztet.

2017-ben S. Attilát egy kutyalopási üggyel gyanúsították meg a lap információi szerint. DNS-mintát is vettek tőle, ami egyezett azzal, amit Eszter körme alatt találtak.

Amikor ezzel szembesítették, a férfi megtört. Mindent bevallott.

Azt hitte, hogy meghalt

Ahogy azt korábban megírtuk, S. Attila a gyilkosság idejében 23 éves volt és teherautó-sofőrként dolgozott. 2003. szeptember 22-én lopott gázolajért akart visszatérni autóval.

Vezetés közben a telefonját nézte, nem vette észre a Győr és Sashegypuszta között bicikliző Esztert, így történt a baleset. A férfi elgázolta a biciklist, aki a földre zuhant.

S. Attila Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A sofőr megállt és kiszállt, hogy megnézze áldozatát.

Mivel azt hitte, meghalt, pánikba esett. Rettegni kezdett attól, hogy börtönbe kerül, és nem tudja felnevelni a gyerekét.

Ezért betette Esztert a csomagtartóba és továbbment Sashegypuszta felé. Egy darabig csak kocsikázott, majd egyszer csak kaparászást és hangokat hallott a csomagtartóból. Megállt egy földúton és felnyitotta a csomagtartót. Eszter magához tért. A férfi kivette a védekezni próbáló lányt.

Hosszasan vonszolta és verte, végül egy bálamadzaggal megfojtotta.

Ezután a holttestet ott hagyta a helyszínen, majd elment a gyerekéért az óvodába.

Sötétedés után visszatért és a Mosoni-Duna árterére cipelte az áldozatát. Az autóját egy elhagyatott helyen hagyta, az ismerősének pedig azt hazudta, hogy ellopták, és arra kérte, tegyenek együtt erről bejelentést. Később kivitte az autót Szlovákiába egy illegális bontóba. Tompa Eszter holttestét másnap megtalálták.

S. Attilát a Győri Ítélőtábla életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte.