Szabadulna tulajdonosa az olasz bajnoktól, már a vevőt is kinézte magának

Javier Zanetti, Steven Zhang highlight Inter Milan activity at CIIE 2018 in Shanghai China Chinese Shanghai CIIE 2018 International Import Expo Inter Milan Italian football club Javier Zanetti Zhang Kangyang Steven Zhang Horizontal
Zhang Kangyang or Steven Zhang, third right, chairman of the Italian football club Inter Milan, attends an Inter Milan activity during the First China International Import Expo (CIIE 2018) in Shanghai, China, 8 November 2018. Argentine former football player Javier Zanetti and Zhang Kangyang or Steven Zhang, chairman of the Italian football club Inter Milan attended an activity during the First China International Import Expo (CIIE 2018) in Shanghai, China, 8 November 2018. (Photo by Xia lei / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
A Newcastle United a múlt héten megvásárló szaúdi tőkealapnak adná el kínai tulajdonosa az olasz bajnok Internazionale futballcsapatát. 

A milánói kék-feketék tulajdonosa, a kínai építőipari óriásvállalat, a Suning gazdasági körökben közismerten komoly bajban van, a cégnek hatalmas adósságai vannak, pénze pedig alig. Emiatt is kellett idén nyáron az Internek megválnia olyan sztárjátékosoktól, mint Romelu Lukaku és Achraf Hakimi - előbbiért a Chelsea-től kapott 115, míg utóbbiért a Paris Saint-Germaintől 60 millió eurót.

Steven Zsang nagyon várja a segítséget Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Isabella Bonotto

Steven Zsang tulajdonos szabadulna a klubtól, és már szeptemberben megvételre kínálta fel. Méghozzá annak a PIF (Public Investment Fund) szúdi tőkelapnak, amelyik a napokban 350 millió euróért megvette a Premier League-ben szereplő Newcastle United csapatát. Olasz lapértesülések szerint a felek szeptember 15-én, az Inter-Real Madrid (0-1) Bajnokok Ligája-meccs előtt tárgyaltak egymással, és Zhang akkor 1 milliárd euróért kínálta fel az olasz bajnokcsapatot.

Az adás-vétel legfőbb akadálya azonban az lehet, ami a Suning számára rendkívül fájdalmas pont a milánói ténykedésük során: jelesül, hogy a szaúdiak garanciát szeretnének, hogy lesz új stadion a San Siro helyén, vagy annak közelében, és esetleg még a környék ingatlanfejlesztéseiből is kivehetik a részüket. Ez az, amit a Suning mindeddig nem tudott átverni a milánói városvezetésen.