Elvágta volt felesége fékcsövét, csak kevesen múlott a tragédia

Vágólapra másolva!
Alig mer beülni a kocsijába január óta az az Ercsiben élő nő, akinek volt férje a vád szerint bosszúból elvágta az autójában a fékcsövet. Szabó Marianna a munkából hazaindulva, egy körforgalomban vette észre, hogy képtelen lassítani az autóval, és csak a szerencsének és a lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem történt tragédia - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

B. Istvánt csütörtökön állították bíróság elé: azt ugyan elismerte, hogy összekaristolta a kocsit, az abroncsról pedig levágta a szelepeket, de a fék tönkretételét tagadja.

Szeretném már túltenni magam rajta, de lelkileg nagyon nehéz megbirkóznom a feladattal. Akkor könnyebbülnék meg, ha tudnám, hogy nincs a közelünkben. Most már mindig benézek a kocsi alá, hogy egyben van-e a fékcsövem – mondta a Blikknek Marianna.

Volt férjével már 10 éve szakítottak, de a nő szerint a fenyegetések nem szűntek meg. Állítólag előfordult olyan is, hogy a főúton István szándékosan vele szembe hajtott a kocsijával. A konfliktusok legfőbb forrása az volt, hogy a gyerektartást nem akarta fizetni a most 14 éves gyerekük után. Emiatt kétszer is kezdeményeztek végrehajtást vele szemben. A vádirat szerint

a férfi nem bírta elviselni, hogy Marianna egy új autóval közlekedik, ő pedig a tartozásaival küszködik, ezért bosszúból rongálta meg a kocsit.

"Isten ments, nem szeretnék üzenni semmit a volt feleségemnek. Az Ercsiben lévő házamat két hónapja eladtam, az árából pedig kifizettem az ő részét és a gyerektartást is a fiam 22 éves koráig" – tette hozzá István a tárgyalás után a Blikknek. Miután a rendőrök az éjszaka közepén egy köntösben megbilincselték, húsvétig házi őrizetben volt.

Tíz éven keresztül próbáltam segítséget kérni, már a házasságunk alatt is bántalmazott, de senki nem hitt nekem. Nagyon szeretném, hogy megkapja a méltó büntetést. Kerüljön börtönbe, amiért az életemre tört. Január óta rettegésben élünk, a fiunk ki sem mer menni egyedül az utcára" – magyarázta lapnak a nő.

A szakértők azt állapították meg, hogy a férfi 670 ezres kárt okozott a nő kocsijában, de István ezt sokallja. A tárgyalás januárban folytatódik.

A férfit közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel vádolják, de dr. Lichy József, Marianna jogi képviselője szeretné elérni, hogy életveszélyt vagy halált okozó testi sértés kísérletére módosítsák azt.