Kanadai Soros-recept: hogyan kell Justin Trudeau mintájára egy bábkormányfőt menedzselni

Prime ministers meeting in Montreal, 2018-12-07. Justin Trudeau Prime minister Meeting Montreal Quebec Canada Marriott Politics Horizontal
Justin Trudeau
Vágólapra másolva!
Justin Trudeau szélsőliberális kanadai miniszterlenök kabinetjében és közvetlen közelében számos Soros Györgyhöz köthető ember kapott helyet - nem véletlenül. Az emberei révén valósítja meg a milliárdos tőkespekuláns a migrációval és a nyitott társadalom eszméjével kapcsolatos terveket. A recept révén Soros képes egy ország közéletét és kormányzását az ő nézeteinek megfelelően befolyásolni. Kanada koránt sem az egyedüli példa arra, hogy Soros hogyan terjeszti ki a befolyását, hiszen számos ország esetében hasonló receptet alkalmaz - írja a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

A manapság mintegy több mint 1,5 millió dolláros vagyonnal rendelkező politikai tanácsadót, Gerald Butts-ot Ottawa főváros egyik legbefolyásosabb embereként, és Justin Trudeau miniszterelnök személyes jóbarátjaként ismerhette meg a kanadai közvélemény.

Justin Trudeau, a szélsőliberális kanadai miniszterlenök. Forrás: AFP/Martin Ouellet-Diotte

Nagy az összhang a Soros által kiutalt tanácsadó és a kanadai playboy-miniszterelnök között.

Nagy elánnal támogatta Trudeau 2015-ös hatalomszerzését és választási kampányát. Butts a Kanadai Természetvédelmi Világalap (WWF) vezetője, konkrétan 2008 és 2012 között a WWF Kanada elnöke volt, mely ügynökséget ENSZ-háttérrel hosszú éveken át támogatta Soros György alapítványi hálózata is.

Butts a davosi Világgazdasági Fórum és a Bilderberg Csoport zárt ajtók mögötti találkozóin is aktívan részt vett, 2012-ben 362 ezer dolláros végkielégítéssel hagyta ott a WWF-et, hogy személyesen segítse Trudeau politikai marketingjének és későbbi kampányának megalapozását.

A korai Trudeau-kabinetben nemzetközi kereskedelemért felelős mniszteri posztot szerzett Chrystia Freeland közeli, baráti viszonyt ápol Sorossal – hol hivatalosan, hol informálisan, amit felvételek is tanúsítanak. Az egyik ilyen képen Soros nála és Trudeau-nál van meghallgatáson. A fotó 2020 januárjában, még a világjárvány előtt jelent meg Freeland honlapján, és a kép leírása alapján Soros Györggyel Kanadáról és a globális gazdaságról folytattak eszmecserét. Freeland 2019 végétől miniszterelnök-helyettes, tavaly óta pedig immár pénzügyminisztere Kanadának.

Sarah Goodmant – aki korábban a Soros-pénzelt, vancouveri székhelyű Tides Canada nevű olajipar-ellenes környezetvédelmi csoport üzletfejlesztési és stratégiai alelnöki tisztét látta el – 2017-től politikai tanácsadóként foglalkoztatta a Trudeau-kabinet Miniszterelnöki Hivatala. 2020 elején Goodmant politikai igazgatóból előléptették a kormányfővezető tanácsadójává. Az ugyancsak Soros-hátterű, amúgy kaliforniai és New York-i székhelyű Tides Foundation volt az a szervezet, amely pedig mintegy

másfélmillió USA-dollárt utalt – végig amerikai forrásokból – a 2015-ös kanadai választási kampány befolyásolására több NGO-n keresztül, és a Leadnow nevű szervezet lehetett a Soros-kampánypénzek elosztásának központi organizátora.

Soros György emberei veszik körbe a kanadai miniszterelnököt. Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Liberális vezetőként Trudeau már 2013 nyarán olyanokat ígért, hogy például meg fogja védeni „Québec nyitott társadalmát". Két évvel később, 2015-ben pedig tweetet küldött, amelyben arra buzdította a migráns határátlépőket, hogy jöjjenek csak Kanadába.

Trudeau ezen felelőtlen megnyilvánulása összhangban állt Soros György agendájával, amely alapvetően a nemzeti határok megszüntetését célozza a nemzetközi migráció előtt.

Justin Trudeau tehát Kanada miniszterelnökeként az elmúlt években támogatta a harmadik világbeli (zömében muszlim vallású) migránsok letelepedését Kanadában. Tette mindeztannak a Sorosnak az elképzeléseihez hasonlóan, akinek szervezeti hálózata és személyes brüsszeli befolyása ott volt (és van) az uniós kvóta-, áttelepítési programok mögött. Ebben szerephez jutott az Európai Stabilitási Kezdeményezés is, amelynek elnöke, Gerald Knaus történetesen a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) vezető munkatársaként is tevékenykedik. Az Európai Unió migrációs fellépése pedig mintaképül is szolgálhatott a kanadai balliberális kormányzatnak.

2017-ben, a közel-keleti és európai migrációs válság enyhülésekor Kanada kormányzati szintű megállapodást kötött az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) és Soros György OSF-jével annak érdekében, hogy elősegíthessék a „társadalmi mobilitást", azaz a bevándorlók, menedékkérők finanszírozott beutaztatását és kanadai integrációját. Ezzel Trudeau kormánya szélesítette az úgynevezett magánszponzorációk számára biztosított mozgásteret azillegálisból törvényesíteni akart migráció megszervezésében.

Soros György és Justin Trudeau egyik találkozója Forrás: Tűzfalcsoport

Kérdés, hogy meddig lehet a kanadaiakkal szemben kormányozni, hiszen a lakosság négyötöde ellenzi a parttalan migrációt, vagyis a nyitott társadalommá való átalakítást. Nem véletlen, hogy a 2021. őszi szövetségi választások nyománTrudeau bár megszerezte a harmadik kormányfői mandátumát, azonban egy második kisebbségi kormánnyal, miután a miniszterelnök liberálisai 159 mandátumot tudtak megszereznia 338 fős képviselőházban. Justin Trudeau pártja a népi szavazatok szűk egyharmadát kapta, ami a legalacsonyabb aránynak számít – egy kormányzó párt országosan megszerzett népi szavazatait tekintve – Kanada választástörténetében.

És hogy mindez mennyibe kerül a kanadai választóknak? Nagyon sokba!

Ahogy Trudeau-t a médiában ünnepelték, sokban emlékeztet ez Christian Kern osztrák kancellárra, akit nem véletlenül hasonlítanak össze vele. Ebben mindenekelőtt egy olyan PR-stratégia volt, amely a közösségi médiára támaszkodik, és amely arra épít, hogy a selfie-ken pózoló Trudeau népszerűnek tűnhessen.

Christian Kern egykori osztrák kancellár Forrás: AFP/Georg Hochmuth

Vannak párhuzamok a Clintonokkal is, amint azt a Trudeau Alapítványról szóló vita is mutatja. Már parlamenti képviselőként és pártelnökjelöltként is Trudeau rendkívül hallgatag volt, amikor kapcsolatba került a bilderbergesekkel.

A saját pártja és az osztrák lakosság kívánalmaival ellentétben Kern kancellár a CETA mellett áll, és tudatában volt annak, hogy a módosításokban egyetért Trudeau-val. 2016 őszén az emberek olyan híreket olvastattak el, mint például: „Trudeau udvarol Kernnek a CETA miatt", vagy: „Trudeau meg akarja győzni Kernt a CETA-ról". Amikor Werner Faymann szövetségi kancellár 2016. május 9-én, a globalisták által instrumentalizált pártbéli ifjúság és más, magukat „kritikus baloldaliaként" számon tartók több hetes támadásait követően bedobta a törölközőt, a német médiumok már be is mutatták utódját az európai szocdemek között.

„Egy kicsit Justin Trudeau, egy kicsit Bernie Sanders" – írta a „Zeit" Christian Kernre mint az Osztrák Szövetségi Államvasutak (ÖBB) vezetőjére vonatoztatva, aki 2015 nyarán különleges vonatokkal biztosította az illegális bevándorlók szállítását. Lehetővé vált továbbá, hogy a nagyobb állomásokon jeleneteket teremtsenek a feltételezett menekültekkel és manipulált üdvözlőkkel. Így váltott magának irányt a kancellárság felé – különösen azért, mert a médiát folyton a maga oldalán tartotta. Trudeau-hoz hasonlóan a közösségi médiában is olyan eseményekre helyezte a hangsúlyt, mint például a melegfelvonulás, és folyamatosan a „példaképhez" hasonlítják. Kern hasonlít Trudeau-hoz a frázisok ügyes használata tekintetében; ezért vesztette el 2016 szeptemberében „lassan türelmét", de tartott ez év januárjában beszédet „Mire várunk?" mottóval. Az SPÖ Szövetségi pártkongresszusának lezajlásakor „A tervként" egy olyan „program" került bemutatásra, amellyel a koalíciós partner ÖVP-re is ráoktrojáltak.

Hat héttel fogadalomtétele után Kernnél látogatást tett Soros György és Alexander, melynek tényét csak azért hozták nyilvánosságra, mert Alexander Soros posztolt egyet az Instagram-fiókján a Kern-hivatal táblájával, és a találkozót dicsérte.

Az ifjú Soros általában feltölti a képeket azokról, akik találkoznak vele, vagy ővele és édesapjával. Soros hatalmas befolyása az amerikai politikára jelentős témát szolgáltat a mainstreamtől távolabb – különösen, hogy a republikánusok (Trump ellenfelei) is érintettek. Hiába kértek egy Kern-állásfoglalást a Soroshoz fűződő kapcsolatairól, senkit nem találtak a kancellári hivatalban vagy a SPÖ-ben, aki hajlandó lett volta Soros kiterjedt ausztriai befolyását megvizsgálni (a szokásos minta szerint).

A Stronach-csapat a parlamentben rákérdezett a látogatásra, amire azonban Kern álnokul válaszolt, miszerint ő és az emberek is tisztában vannak azzal, hogy a Soros (projekteken, hálózatokon, nem kormányzati szervezeteken, intézeteken, eseményeken, szakértőkön stb. keresztül) nálunk is jelen van.

Miként a többi országban is, a nyilvános narratívát az agymosó Soros-csatlósok uralják, és nem csak a „menekültek" témájában.