Vágólapra másolva!
A Sopron Basket elképesztő sikere, a Dinamo Kurszk 79-72-es legyőzése után Fegyverneky Zsófia csapatkapitány és Gáspár Dávid vezetőedző nyilatkozott az Origónak.

"Nem tudom, hogy életem során játszottam-e már ilyen első negyedet, amikor egy ennyire jó csapat ellen 30-9-re hoztuk az első tíz percet" - mondta Fegyverneky Zsófia.

A mi szempontunkból: nagyon nagy energiával kezdtünk. Aztán lelassultak a támadásaink, s a védekezésben is elkövettünk egy-egy hibát. Összességében: harcoltunk az utolsó pillanatig, nem ijedtünk meg attól, hogy visszajöttek a meccsbe, hogy újra meg újra a nyakunkon voltak. Nem omlottunk ettől össze.

Joggal ünnepeltek a soproni játékosok a Kurszk legyőzése után Fotó: Csudai Sándor - Origo

Attól sem, amikor elolvadt a több mint húsz pontos előny. Az, hogy a Sopron így kezdte az Euroligát és 4 győzelemmel mehetünk a szünetre tényleg minden várakozást felülmúl. nagyon boldog vagyok.

Mi megoldottuk és ez óriási dolog. Az évek óta tartó hosszas soproni építkezés, a komoly munka mindig meghozza az eredményét."

"Edzői pályafutásom egyik legnagyobb sikere ez, ami az első negyedet illeti, az meg tényleg felülmúlhatatlan lesz" - mondta Gáspár Dávid. "Az első évemben a Fenerbahce elleni győzelem is óriási dolog volt, de ez is.

Nekünk most tényleg jól jön a válogatott miatti szünet. Két játékosom megy a nemzeti csapatba, a többiekkel elkezdünk egy másfajta munkát, amit összegyúrásnak neveznék.

Gáspár Dávid vezető edző a gyermekével ünnepelt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az edzések is sokkal jobb minőségűek lehetnek, jól jön ez nekünk, mert most tényleg csapágyasra vannak hajtva a játékosaim. A lendület minden bizonnyal megtörik majd, de meglátjuk, hogyan tudunk visszajönni a következő Euroliga-meccsre, amelyet idegenben, Isztambulban vívunk a Galatasaray ellen."