Vágólapra másolva!
Nagy teher került le Luis Enrique válláról azzal, hogy a spanyol labdarúgó-válogatott vasárnap csoportelsőként közvetlenül harcolta ki a részvételt a jövő évi katari világbajnokságra.

- fogalmazott a szövetségi kapitány a svédek ellen Sevillában - Álvaro Morata 86. percben szerzett góljával - megnyert mérkőzést követően. Svéd győzelem esetén a skandinávok jutottak volna ki közvetlenül.

- fűzte hozzá.

Luis Enrique válláról nagy teher esett le Forrás: AFP/Aris Messinis


- hangsúlyozta Enrique. Az ibériaiak 1978 óta minden világbajnokságon szerephez jutnak, a katari lesz egymás után a 12. vb-jük,

ennél több, megszakítás nélküli részvétellel csupán az eddigi mind a 21 tornán részt vevő brazilok, valamint a németek (18) és az argentinok (13) rendelkeznek.

Az európai vb-selejtezőkből a tíz csoportelső jut ki az egy év múlva kezdődő katari világbajnokságra, a másodikok pedig pótselejtezőt játszhatnak a részvételért. Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen.

A 12 csapatot majd három csoportra osztják, melyekben egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben zajlanak majd a küzdelmek a fennmaradó három helyért.