Kyrgios tagadja, hogy az Australian Open lefújásáról beszélt volna

Nick Kyrgios tenisz Wimbledon
Australia's Nick Kyrgios celebrates breaking France's Ugo Humbert during their men's singles first round match on the second day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 29, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az ausztrál teniszező, Nick Kyrgios tagadja, hogy egy rádiós műsorban azt sugallta volna, hogy nem kellene megrendezni a jövő januári Australian Opent. 

A világranglistán egykor a 13. helyen is megforduló, jelenleg a 90. pozícióban található Kyrgios hétfőn a No Boundaries című podcastjében arról beszélt volna, hogy jobb lenne, ha az újra felerősödő koronavírus-járvány miatt inkább nem redeznék meg az év első Grand Slam-versenyét.

"Nem hinném, hogy meg kellene tartani az Aus Open, csupán a melbourne-iek kedvéért. Szerintem éppen itt lenne az ideje küldeni egy üzenetet. Mennyi ideig is volt Melbourne karantén alatt? 275 nap, vagy ilyesmi?"

Nick Kyrgios gyorsan megváltoztatta a véleményét Forrás: AFP/Glyn Kirk

Kyrgios emellett azt is kifejtette, hogy erkölcsileg elfogadhatatlan a játékosokat arra kényszeríteni, hogy beoltassák magukat.

Kedden azonban egy, a közösségi oldalára kitett posztban már azt mondta, hogy egyáltalán nem beszélt arról, hogy nem kellene megrendezni a tornát, és, hogy a szavait kiragadták a szövegkörnyezetből. Szerinte éppen a szörnyű időszakon átment helyiek miatt kell igenis megrendezni az Australian Opent. És ezúttal már az oltakozásról is más véleménnyel volt.

"Közel háromszáz napig voltuk bezárva, megfosztva a szabadságunktól. Nem hinném, hogy erkölcsileg elfogadható oltatlan játékosokat beengedni az országba" - fejtette ki.

A január 17-i tornára eredendően csak oltott játékosok nevezését fogadták volna el, azonban még két hónappal a rajt előtt sem sikerült tisztázni, hogy mi legyen az oltatlanokkal, vagy azokkal, akik nem hajlandóak beszámolni arról, hogy beoltatták-e magukat, mint a világelső Novak Djkoviccsal.