Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain hazai pályán 3–1-re győzött a Nantes ellen a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén, és megerősítette pozícióját a tabella élén. A francia sztárcsapat Kylian Mbappé góljával szerzett vezetést, majd a második félidőre a kapus, Keylor Navas vakmerő kifutása után emberhátrányba került, ami után a vendégek egyenlítettek. A hajrában aztán a párizsiak újabb gólokat szereztek, a végeredményt pedig Lionel Messi állította be, aki ezzel megszerezte első gólját a francia élvonalban.

Bár az előzetes hírek arról szóltak, hogy Neymar sérülten tért vissza a brazil labdarúgó-válogatottól, így nem állhat Mauricio Pochettino rendelkezésére a hétvégi Nantes elleni bajnokin, míg az idei nyári átigazolási időszakban szerződtetett, idáig sérüléssel bajlódó Sergio Ramos viszont végre bemutatkozhat. Ennek ellenére Neymar a kezdőben kapott helyet, akárcsak Lionel Messi, míg a világbajnok és kétszeres Európa-bajnok, valamint négyszeres Bajnokok Ligája-győztes spanyol védő ezúttal sem került be a francia sztárcsapat keretébe.

A PSG fantasztikusan kezdte a mérkőzést és mindössze 1 perc 41 másodperccel a mérkőzés kezdete után megszerezte a vezetést Kylian Mbappé révén.

Paredes távoli bombájába tette bele a lábát a francia támadó, így a labda védhetetlenül a hálóban kötött ki. Mbappé pályafutása leggyorsabb gólját szerezte ezzel, míg a francia bajnokság törtében ez volt a második leggyorsabb találat.

A folytatásban is a PSG akarata érvényesült, és már az első félidőben könnyedén eldönthették volna a három pont sorsát, de előbb Lionel Messi lövésénél védett hatalmasat Alban Lafont, majd Neymar hagyott ki ordító helyzetet a félidő derekánál. Ezt követően pedig ismét Messi került helyzetbe, és a kapu jobb alsó sarkát vette célba, de a Nantes kapusa szép mozdulattal védett.

A második félidőben aztán emberhátrányba került a Paris Saint-Germain, miután a kapujából kifutó Keylor Navas leterítette Ludovic Blast.

Mauricio Pochettino így Neymart áldozta be, akinek helyére becserélte a tartalék kapust, Sergio Ricót.

Az emberelőnyt aztán hamar gólra váltotta a Nantes, amely a 77. percben Randal Kolo Muani fantasztikus sarkazós góljával egyenlített.

Lionel Messi megszerezte első gólját a francia élvonalban Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A hátralévő időben aztán 10 emberrel is nagyobb fokozatra tudott kapcsolni a PSG, amely a hajrában hat perc alatt két gólt szerzett. Előbb Dennis Appiah lőtt roppant szerencsétlen mozdulattal öngólt, majd Mbappé passza után Lionel Messi állította be a végeredményt. A hatszoros aranylabdás klasszis ezzel megszerezte első gólját a francia bajnokságban.

Bundesliga, 14. forduló:
Paris Saint-Germain-Nantes 3-1 (1-0)