Lövöldözés volt az atlantai reptéren, kitört a pánik - videó

flóbert pisztoly, illusztráció
Vágólapra másolva!
Az egyik utast ellenőrizték beszállás előtt a Hartsfield-Jackson Atlanta nemzetközi repülőtér dolgozói, amikor benyúlt a táskájába, megmarkolta a pisztolyt és az elsült a kezében. Az utas elrohant, a hálaadási utazások miatt zsúfolt reptéren kitört a pánik. A Fox News úgy tudja, hajtóvadászatot indítottak a lövöldöző, egy 42 éves elítélt ellen.
Vágólapra másolva!

A Fox News azt írja,

a lövöldöző egy 42 éves elítélt férfi, Kenny Wells, aki ellen a rendőrség hajtóvadászatot indított.

Egyelőre nem sikerült elfogni.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a fegyver csak véletlenül sült el a biztonsági ellenőrzés közben. A reptéren két órára leállították a járatok indítását.

A közösségi médiában megjelentek azok a felvételek, amelyeket a riadt utazók tettek közzé a Twitteren és más online oldalakon a Hartsfield-Jackson Atlanta nemzetközi repülőtéren, az ország egyik legforgalmasabb légikikötőjében kialakult káosz pillanatairól.

Három ember megsérült, de sérüléseik nem voltak életveszélyesek, és senkit sem lőttek meg

- közölte a közlekedésbiztonsági hivatal (TSA), anélkül, hogy részletezte volna az esetet.
A közösségi média felhasználói szerint a fennakadás hosszú sorokat és egyesek számára lekésett járatokat jelentett. Az incidens a hálaadási ünnepi utazási főszezon előtt történt.

A közlekedésbiztonsági hivatal közleménye szerint egy tisztviselő a férfi táskáját akarta a repülőtér fő ellenőrzőpontján megvizsgálni, mert a röntgen egy tiltott tárgyat észlelt. A tisztviselő

az utasnak azt tanácsolta, hogy ne nyúljon a tárgyhoz, de amikor a biztonsági ember kinyitotta a tiltott tárgyat tartalmazó rekeszt, az utas belenyúlt a táskába, és megragadta a lőfegyvert, ami ekkor elsült.

Az utas ezután elmenekült.

Az Atlanta Journal-Constitution helyi híroldal beszámolója szerint egyesek a lövések hallatán kirohantak a reptérről, ami a Twitter közösségi oldalra feltett videofelvételen is látszik.

A repülőtéri ellenőrzőpontokon lőfegyverrel rajtakapott utasok büntetésre számíthatnak. A TSA szerint a tisztviselők csak ebben az évben legalább 450 lőfegyvert találtak az atlantai repülőtér biztonsági ellenőrző pontjain.