Vágólapra másolva!
A Vasas 3-0-ra kikapott a román Alba Blaj csapatától a női röplabda CEV Kupa első fordulójának szerdai visszavágóján Nagyszebenben, ezzel búcsúzott a sorozattól.

A magyar bajnoki bronzérmes együttesből sérülés miatt a válogatott liberó Juhár Dalma, valamint az amerikai Alexandra Malloy is hiányzott, míg az ugyancsak magyar válogatott Takács Doroti ezúttal nem ütőként, hanem liberóként játszott.

A román ezüstérmes Alba Blaj az első szett elején sokat rontott, így a jól nyitó és blokkoló Vasas 13-9-re vezetett. A házigazda ezt követően összeszedte magát, pontosabb támadásbefejezéseinek, valamint a budapestiek ki nem kényszerített hibáinak köszönhetően fordított és megszerezte a vezetést.

Búcsúzott a Vasas Forrás: (c)/Mattsteirer/facebook.com/vasasroplabda

A második játszma hasonló forgatókönyv szerint alakult: az első felében a magyar csapat jól tartotta magát és többször vezetett, a játékrész második felére fordulva azonban a szerb, bolgár, görög és orosz légióst is foglalkoztató balázsfalviak átvették az irányítást és több ponttal megléptek. Mivel a Vasas a cserék ellenére nem tudott újítani, a román együttes ezt a szettet is megnyerte, ezzel továbbjutott.

A harmadik felvonásra a Vasas görög vezetőedzője, Jannisz Atanaszopulosz több fiatal játékosának is lehetőséget adott, és bár a játszma elején együttese jól tartotta magát, a román csapat - amelyben sokáig a kezdőcsapat tagjai voltak a pályán - folyamatosan növelte előnyét. A Vasas a hajrában több mérkőzéslabdát is hárított, de az Alba Blaj végül megnyerte a 80 perces összecsapást.

Az egy héttel ezelőtti első mérkőzésen Budapesten 3-1-re győzött a román együttes, amely így kettős győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe.

Női CEV Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), visszavágó:
CSM Volei Alba Blaj (román)-Vasas Óbuda 3-0 (19, 18, 21)
a legeredményesebb játékosok: Strancali 12, Kocic, Dimitrova és Russzu 11-11-11, illetve Bojko 8, Zernovic 7
Továbbjutott: az Alba Blaj, kettős győzelemmel (6-1).