Bíró elé állítanak egy agresszív, baseball ütős, bosszúálló sofőrt

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett, közúti veszélyeztetés és rongálás miatt, mert autóval közlekedő haragosait feltartóztatta, baseball ütővel verekedett, betörte az ajtóüveget, máskor autóval próbálta őket leszorítani az útról és eléjük vágva vészfékezésre kényszerítette a szabályosan közlekedőket.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfinek régóta rossz a viszonya korábbi élettársával és annak fiával. Tavaly nyáron, július elején egy késő éjjel Ózd belvárosában a nő és fia egy olyan autóban ült, amit egy ismerősük vezetett. A sofőr rükvercbe tette a kocsit, és tolatni kezdett. Ekkor rohant ki az utcára a házból a részeg férfi baseball ütővel a kezében, és rátámadt a nő fiára.

A kezére ütött az ütővel a lehúzott ablakon keresztül.

Mielőtt autóval elmenekülhettek volna,

a férfi betörte az ütővel az autó jobb hátsó üvegét.

A vádirat szerint nem sérült meg senki,

de 65 ezer forintos rongálási kár keletkezett az autóban.

Egy héttel később a férfi az autóját vezette Ózdon, amikor észrevette a volt élettársát és annak fiát egy előtte haladó autóban. A kocsihoz rendkívül közel, mintegy 30 cm-re ment, így követte őket. Aztán előzni kezdett anélkül, hogy tartotta volna a megfelelő oldaltávolságot. Az autóját többször, szándékosan a másik autó felé kormányozta és megpróbálta leszorítani az útról.

A másik autó sofőrje kitérő kormánymozdulatokat tett és többször fékezett, hogy elkerülhesse a balesetet.

Végül az agresszív férfi bevágott elé és megállt előtte keresztben, amivel vészfékezésre kényszerítette.

A nyomozók szerint a férfi szándékosan veszélyeztette volt élettársa és annak fia életét és testi épségét. Mint kiderült, nem ez volt az első bűncselekmény, amit elkövetett. Az ügyészek a büntetett előéletű férfivel szemben börtönbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltást indítványoztak.