Vágólapra másolva!
Willi Orbánnak, a magyar labdarúgó-válogatott alapemberének több lipcsei klubtársához - így Gulácsi Péterhez - hasonlóan pozitív lett a koronavírustesztje.

Az RB Leipzig pénteken jelentette be újabb hat személynek a kiesését, Orbán mellett a csapattagok közül Yussuf Poulsen, Hugo Novoa és Mohamed Simakan tesztje lett pozitív, a szakmai stábból pedig Frederik Gössling kapusedzőnek és egy nem nevesített háttérembernek. Hozzátették: a nevezettek házi karanténba kerültek.

A lipcseiek kedden jelentették be a kezdőkapus Gulácsi Péter, valamint Jesse Marsch vezetőedző és egy stábtag megfertőződését, akik nem utaztak el a Club Brugge elleni, szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

Willi Orbán a belgiumi meccs helyszínéről utazott haza betegség miatt, a védőnek megfázásos tünetei voltak. Mellettük az együttes harmadik magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem volt hadra fogható.

Willi Orbán is koronavírusos lett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Az RB Leipzignél csütörtökön az összes játékost és stábtagot, szám szerint 61 embert teszteltek.
A gárda legközelebb vasárnap délután lép pályára, amikor a Bundesliga 13. fordulójának zárómérkőzésén a Bayer Leverkusent fogadja.