Varga Mihály: Rekordmértékben nőttek a beruházások

bank, banki, utalás, utal, e-bank, elektronikus fizetés, online, vásárlás, stock, stockfotó, illusztráció, illusztrációs
Stock market or forex trading graph and candlestick chart suitable for financial investment concept. Economy trends background for business idea and all art work design. Abstract finance background.
Vágólapra másolva!
Rekordadatok érkeztek a beruházásokról, amelyek 12,4 százalékkal nőttek a harmadik negyedévben - mondta Varga Mihály a közösségi oldalára feltett videóüzenetében.
Vágólapra másolva!

Ez azt jelenti, hogy 7800 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg kilenc hónap alatt az országban - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Kiemelte, hogy

Magyarországon a GDP-arányos beruházási ráta a 2010-es 20 százalékról 27 százalék fölé emelkedett mostanra, ezzel az adattal az ország uniós szinten az elsők között van.

A beruházásokat több ágazat is húzta, így az építőipar, a feldolgozóipar, a szállítmányozás, a raktározás, a kereskedelem és a mezőgazdaság fejlesztései is - mondta Varga Mihály.

A miniszter bejegyzése:

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány intézkedései a beruházási számokban is megmutatkoznak; az otthonteremtési program, az adócsökkentések és a vállalkozásokat segítő több ezer milliárd forintos támogatások jelentősen segítik a beruházások növekedését. Hozzátette: mára nemcsak a beruházási ráta, hanem a gazdasági növekedés terén is dobogós helyen áll Magyarország az unión belül, és azon dolgoznak, hogy megőrizzék ezt a lépéselőnyt.