Újabb fővárosi ingatlanügyben tett feljelentést Budai Gyula

Vágólapra másolva!
Egy újabb fővárosi ingatlanügyben tett feljelentést Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus hétfőn a Facebook-oldalán közölte, hogy elkészült az a büntetőfeljelentés, amely a XI. kerületi Rimaszombati út 2-4. alatti ingatlan tervezett eladására vonatkozik.

Ez az az ingatlan - írta posztjában Budai Gyula -, amelyről egy múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételen beszélnek, amelyet 5,2 milliárd forintért árult a "senki által nem ismert Berki Zsolt", és amelyből a "10 százalékos jutalékos rendszer alapján 520 millió forintot juttattak volna vissza Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek."

Budai Gyula az elmúlt hetekben két olyan fővárosi ingatlan értékesítése ügyében is feljelentést tett már, amelyek a Városháza tervezett eladásával kapcsolatos sajtóhírekben szerepeltek.

Ahogy arról korábbi hírekben már volt szó, a Városházán kívül további négy ingatlant mutyizhatott el a főváros, amelyekben Berki Zsolt érintett lehet - emlékeztet a Magyar Nemzet.

– mondta a PestiSrácok.hu-nak csütörtökön Budai Gyula, hangsúlyozva:

teljesen világosan kirajzolódik, hogy az eddigieken felül további ingatlanokat is értékesítettek Berki Zsolt közreműködésével, jutalékos rendszerben.

A fideszes országgyűlési képviselő – aki a Fáy utca 69., az Öv utca 10/A., az újpesti uszoda telke, valamin egy Etele úti ingatlan kapcsán szerzett bizonyítékait is átadta a rendőrségnek – a Nemzeti Nyomozó Irodának tett büntetőfeljelentésében részletezte: az újpesti uszodát, amely az Árpád úton található, hétszázmillió forint plusz áfa összegért hirdették korábban.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. honlapján már nem is található meg a meghirdetett ingatlanok sorában, vagyis már sikerült eladni – a levelezés tanúsága szerint ismételten Berki Zsolt közreműködésével.

A Fáy utca 69. szám alatt található terület a főváros honlapja szerint bruttó 109 220 000 forintért kelt el, a vevő a Starhouse Immo Kft. Az Etele út 55. alatt két külön helyrajzi számon szereplő ingatlanok tulajdoni lapjait is elküldte az ügyintéző Berki Zsoltnak. A 3475/3 ingatlant pályázat útján hirdették meg, összekapcsolva a 3475/57 helyrajzi számon, a Tétényi út 63. alatt található ingatlannal, összesen kétmilliárd forint plusz áfa vételáron – rögzítette. A PestiSrácok.hu cikke szerint Budai Gyula a Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármestert is megszólította, majd emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a módosító javaslatukkal „kiherélték" a Városháza értékesítésének vizsgálatára létrehozandó vizsgálóbizottságot, de sebaj, majd a rendőrség kivizsgálja, mi történt pontosan.