Lekerül az amerikai polcokról az okos babazokni

owlet smart socks
Owlet Smart Socks
Vágólapra másolva!
Már öt éve vitatkozott a gyártójával az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztette az USA-ban a babák életjeleinek és alvási mintáinak monitorozására kifejlesztett okos zoknijának forgalmazását az Owlet, miután öt évnyi noszogatást követően a szövetségi Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) megunta, hogy a gyártó figyelmen kívül hagyja az aggályait.

Owlet Smart Socks Forrás: Owlet

A hatóság problémája, hogy a Smart Sock termékeket a vállalat nem egészségügyi célú terméknek titulálta, hogy ne kelljen időigényes és pénzbe kerülő megfelelőségi vizsgálatokon átesnie, ezáltal bizonyítva a megfelelő működését. Ezt a hatóság szerint jogellenesen tette az Owlet, hiszen a kütyü véroxigénszintet és szívverést mér, kimondottan a babák egészségi állapotának figyelése céljából.

Teljesen mindegy, hogy mit állít az Owlet, egyértelműen egészségügyi diagnosztikai eszközről van szó, így a piacra dobása előtt át kellett volna esnie a szükséges jóváhagyási procedúrán.

Az Owlet tudomásul vette a hatóság utasítását, azonban szükségesnek tartotta kiemelni, hogy az nem kötött bele a termék tényleges működésébe, nem tévesnek tűnő mérések miatt vonatta ki a forgalomból. Az Egyesült Államokon kívül továbbra is árulni kívánja a terméket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!