Elbúcsúzott a Spotify autós üzemmódja

spotify
Spotify
Vágólapra másolva!
Érthetetlen módon bármiféle utód nélkül szüntette meg a vállalat.
Vágólapra másolva!

Nem csak egy félreértett gombon változtatott a napokban Spotify, az elmúlt olyan két hétben az érintett ügyfelek nagy meghökkenésére csendben sokaknál eltűnt az autós mód a zenestreamelő szolgáltatás mobilos appjából. A 2019-ben bevezetett funkció a vezetés közbeni zenelejátszást hivatott megkönnyíteni és biztonságosabbá tenni, az aktiválása esetén egy ilyen helyzetben jobban használható kezelőfelületet kaptak a sofőrök.

Spotify Forrás: John Tekeridis / Pexels

Elsőre sokan bugnak hitték az autós nézet eltűnését, ám a Spotify fórumának egyik moderátora megerősítette, hogy előzetes bejelentés nélkül nyugdíjazásra került. Magyarázata szerint a vállalat szeretné ennél jobban kiszolgálni a kocsis közönséget, így valamikor bejelenti majd az eddigi autós nézet utódját, az elmúlt két évben megszokott funkció eltávolításával most csak helyet szabadított fel annak.

A jobb autós üzemmód mindenképp üdvözlendő, azonban a „helycsinálásos" magyarázat érthetetlen a vállalat részéről. Egy mobilapp nem egy végtelenül rumlis garázs, ahonnan először ki kell hordani a szemetet, hogy valami más beférjen a helyére; az utódjának elérhetővé válásáig indokolatlan és kontraproduktív volt kiszedni a kényelmi és biztonsági funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!