Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bajban a Manchester City, lassan elfogynak a bevethető játékosok

fbl Horizontal
Manchester City's English midfielder Phil Foden receives treatment for an injury during the English Premier League football match between Manchester City and Everton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on November 21, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Vészhelyzetet emleget Pep Guardiola, a Premier League-ben szereplő Manchester City vezetőedzője, miután újabb és újabb játékosok dőlnek ki a keretből.

A legújabb sérült a Barcelonába vágyó, és ezúttal a lábát fájlaló Ferran Torres, akire ugyanúgy nem számíthat a katalán szakember, mint az eltiltott Aymeric Laporte-ra, vagy arra a Kevin De Bruyne-re, akinek ugyan már negatív lett a koronavírustesztje, de ettől még nem tart a csapattal.

A két középpályás, Phil Foden és Jack Grealish játéka is minimum kétséges, és, ha pályára is lépnek, biztos, hogy nem fogják tudni végigjátszani az Aston Villa elleni birminghami találkozót.

"Vészhelyzetben vagyunk, mert nagyon-nagyon kevesen maradtunk. Soha nem panaszkodunk, ha egy játékosunk sérülés vagy eltiltás miatt nem játszhat, mert teljes mértékben megbízom a keret tagjaiban, bárki is lépjen pályára. De most bajban vagyunk, és pont decemberben, az év legkeményebb hónapjában. 14 vagy 15 játékosunk van, ráadásul sokan közülük rengeteg percet játszottak" - siránkozott Guardiola.

Ha John Stones pályára léphet, akkor 15 focistával számolhat Guardiola, ha Phoden és Grealish is hadra fogható lesz, akkor pedig tizenhéttel. A Cityre a következő hat hétben kilenc bajnoki mérkőzés és a Lipcse elleni BL-meccs vár.

Mindent egy helyen az Eb-ről