Vágólapra másolva!
A német női kézilabda-válogatott 31-21-re legyőzte Csehországot a spanyolországi világbajnokság csütörtök esti mérkőzésén.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Llíriából.

Már kora este megkezdődtek a küzdelmek a magyar válogatott csoportjában. A mieinkkel nagyjából azonos erőt képviselő Németország már az első félidőben megmutatta erejét. A szünetig kialakított 17-10-es előnyből csapatuk összes sztárja kivette a részét, így a Fradi balátlövője, Emily Bölk is hozzá tudott tenni a játékukhoz.

Könnyed német győzelemmel kezdődtek meg az E csoport küzdelmei Forrás: Szendrei Zoltán

A csehek 7-5-ig tudták magukat tartani, ekkor jött ki a német védekezés ereje. Meike Schmelzer és Luisa Schulze is nagy blokkokkal képeztek egyre áthatolhatatlanabb akadályt. A második játékrészben Petra Kudlackova óriási védéseivel csak elodázni tudta, hogy kialakuljon a két csapat között a tízgólos különbség.

Erre 22-12-nél került sor először, ahonnan pár német pontatlanságot júl kihasználva Csehország vissza tudott jönni egyszámjegyű különbségre, és ha nincs egy időn túli hétméteres, akkor ott is tartották volna magukat a végéig.

A németek góljai nagyon szépen megoszlottak a játékosaik között, ami mindenképp figyelemre méltó a mieink elleni december 6-i rangadó előtt. A legeredményesebb a Bajnokok Ligája góllövőlistáját is vezető Alina Grijseels lett, négy góllal.

Női kézilabda-világbajnokság, Spanyolország
E csoport, 1. forduló
Németország - Csehország 31-21 (17-10)
később:
MAGYARORSZÁG - Szlovákia 20:30