Vágólapra másolva!
Győr-Moson-Sopron megye területén a rendőrök hat sérüléssel és kilenc anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.
Vágólapra másolva!

Egy 25 éves, győrújfalui nő december 7-én 7 óra körül a 85-ös számú főúton Ikrény felől Rábapatona irányába haladt. Hirtelen elvesztette az uralmát a kocsi felett, és

az út jobb oldalán lévő vízelvezető árokba csapódott, ahol az autó fejre állt. A balesetben a sofőr és két utasa megsérült, kórházba kerültek.

Forrás: Police.hu

Ugyanezen a napon 7 óra 40 perckor az 1-es számú főúton közlekedett egy 40 éves öttevényi nő Öttevény felől Győr irányába.

A kocsi megcsúszott az úton, majd a bal oldali árokba hajtott, ahol a feje tetejére borult. A sofőr megsérült, a mentők kórházba vitték.

Forrás: Police.hu

Szintén december 7-én, 7 óra 25 perckor Kimle külterületén, az 1-es számú főúton Győr irányából Mosonmagyaróvár felé autózott egy 41 éves, börcsi nő.

Az autó egy balra ívelő kanyarban megcsúszott, majd az út melletti szántóföldön állt meg a feje tetején. A sofőr ebben az esetben is megsérült, kórházba kellett vinni.

Forrás: Police.hu

Mindhárom baleset oka az, hogy

a sofőrök nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választották meg a sebességet.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök ezért felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a téli időjárási-, látási- és útviszonyok miatt többfajta veszéllyel kell szembenézni vezetés közben, amilyen például a csúszós út, a jeges aszfalt és az alacsony hőmérséklet.

A jeges, száraz és nedves aszfalt váltakozása nemcsak a kocsit állapotát, hanam a sofőrt is próbára teszi.

A felüljárókon, hidakon és erdősávok közti útszakaszokon számolni az aszfalt fokozott jegesedésével,

emiatt érdemes körültekintően megválasztani a sebességet. A rendőrök javasolják az óvatos, figyelmes közlekedést, a sebességhatárok betartását, illetve a nagyobb követési távolságot, mivel a fékút csúszós úton sokkal hosszabb.