Rengeteg a bejelentés, de egyelőre nem találják a kiskunhalasi párducot - videó

Vágólapra másolva!
Sorra érkeznek a lakossági bejelentések a Kiskunhalasnál feltűnt fekete párduc ügyében, a hatóságok azonban egyelőre nem akadtak az állat nyomára. A nagymacska december 11-én bukkant fel egy építkezés közelében, azóta volt, aki a tanyáján, más az erdő közelében vélte látni a jószágot.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan érkeznek a rendőrséghez a bejelentések a titokzatos kiskunhalasi feketepárduccal kapcsolatban - írja a Blikk. A lap szerint voltak, akik a tanyájukon, mások az erdő közelében látták feltűnni a nagymacskát, de a keresett állathoz konkrétan nem lehetett kötni az eseteket.

Nem tesznek jót neki a mínuszok

– Egy ekkora jószág napi szinten akár 5 kiló húst is megehet, éppen ezért érdekes számunkra, hogy nem találtuk meg elejtett állatok nyomait. A bejelentéseket azonban továbbra is komolyan kezeljük, ha kell, a rendőrökkel együtt vonulunk a helyszínre – mondta a lapnak egy, a keresésben résztvevő férfi, aki azt is hozzátette: főként a környéken élőktől.

A Blikk szerint

a keresésben a rendőrség drónokat is bevetett, de hőkamerákkal és hőkamerás autókkal is pásztázzák a környéket.

A szakemberek feltételezése szerint az állat egy fekete párduc lehet, de ezt nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője szerint azonban, ha valóban párducról van szó, akkor "a téli mínuszok nem tesznek jót neki".

– Pszichésen is megterhelő lehet számára ez a helyzet, hiszen nem a megszokott helyén van. Kétséges az is, hogy egyáltalán tud-e vadászni, boldogulni a természetben, mivel a magyar "vadon" nem a természetes élőhelye" – nyilatkozta korábban a lapnak a szakértő.

Egy építkezés közelében készült róla felvétel

A nagymacskáról Fülöp Róbert, a város polgármestere posztolt a közösségi oldalán december 11-én, közzétéve azt a felvételt is, amelyen az állat látható egy építkezés közelében.

A polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy a felvétel a Szegedi út környékén készült, és az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai nyújtanak szakmai segítséget.

A rendőrség továbbra is kéri a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha látták az állatot vagy információjuk van vele kapcsolatban, azonnal hívják a megyei főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon vagy a 107-es és a 112-es központi segélyhívó számok egyikét.