Folyamatosan vonultak a tűzoltók szilveszterkor az országban

Budapest, 2021. december 11. Tűz egy telephelyen a XVIII. kerületi a Fáy utcában 2021. december 11-én. A mintegy négyezer négyzetméteres, kétszintes épület belső helyiségében műanyagszármazékok gyulladtak meg. A lángokat huszonkét járművel, hatvanhat tűzoltó oltotta. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A tűzoltóknak szilveszter éjszaka is sok dolguk akadt, az év utolsó napján több tűzeset, baleset és szén-monoxid-mérgezés is történt, de nem maradtak el a tűzijátékok miatt keletkezett tüzek sem. 52 tűzhöz, 81 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesethez riasztották a Katasztrófavédelem munkatársait. 
Vágólapra másolva!

Szilveszter napján összesen 133 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Négy helyen tűzijátékok maradéka és annak környezete égett közterületen. Öt esetben égő fák, bokrok, tuják miatt riasztották a tűzoltókat. Öt helyen kukák, szeméttárolók égtek, egy autó is kigyulladt, illetve két megrémült és elszökött kutyát is a tűzoltóknak kellett megmenteni. Éjjel egykor tűzijáték miatt kigyulladt egy mezőkomáromi családi ház udvarán álló autó, amit a tűzoltók oltottak el. Tűzijátéktól gyulladt meg a házfalra felfutó borostyán Budapesten a XV. kerületben.

Sok helyen a tűzijátékok miatt kialakult tűzesetekhez riasztották a szakembereket. (A kép illusztráció) Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A II. kerületben egy társasház udvarán álló fa, Csornán egy kertben három tuja, Kecskeméten egy parkolóban lévő bokor, Nagykőrösön pedig a száraz avar gyulladt meg két négyzetméteren a heves tűzijátékoktól. Több helyre is szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt hívták a szakembereket. Délután ötkor egy pécsi házban mutatták ki a tűzoltók a mérgező gáz magas koncentrációját. Itt hárman lettek rosszul. Nyírbogdányban és Szegeden és Gávavencsellőn is egy-egy ember lett rosszul szén-monoxid-mérgezés miatt. Több súlyos közlekedési baleset is történt az országban. Halálos vonatbalesetnél dolgoztak a tűzoltók Bágyogszováton és Döbröközön. Budapesten a kettes metró vonalán, a Kossuth téren halálos gázolás történt, a halottat a tűzoltók emelték ki a peron és a szerelvény közül.