Sokkoló vereséget szenvedett a Grand Slam-győztes tinédzser az Australian Open rajtja előtt

Horizontal
Emma Raducanu of Britain reacts on a point against Elena Rybakina of Kazakhstan during their women's singles match at the Sydney Classic tennis tournament in Sydney on January 11, 2022. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A január 17-én induló Australian Open rajtja előtt, a tavalyi US Open győztese, a 19 éves Emma Raducanu sima vereséget szenvedett a sydney-i keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 18. brit teniszező a közelmúltban megfertőződött a koronavírussal, ezért idén ezelőtt még nem játszott tétmeccset. Raducanunak Sydney-ben az adelaide-i tornán döntős, kazah Jelena Ribakina volt az ellenfele, aki két játszában 6:0, 6:1 arányban simán legyőzte a US Open címvédőjét.

A rendkívül egyoldalú mérkőzés csupán 55 percig tartott, Raducanu csak egy játékot nyert ellenfelével szemben.

Ez az eredmény nem sok jót jelent a brit játékos számára a hétfőn induló Australian Open rajtja előtt, ahol szeretne újra jó eredményt elérni.

"Ez nehéz dolog, hiszen 21 napja nem játszottam, de örülök, hogy legalább pályára léphettem. Könnyen azt mondhatnám, hogy korai volt, és elég lett volna jövő héten elkezdenem a versenyzést, de tesztelni akartam magam.

nyilatkozta Raducanu a meccs után.

"Most padlót fogtam, de az a cél, hogy felálljak. Lépésről lépésre kell jobbnak lenni, mindig tanulhat valamit az ember" - tette hozzá a 19 éves játékos.

Forrás