Djokovic három éven belül is visszatérhet Ausztráliába, délben landol Szerbiában

Horizontal
Novak Djokovic és edzője, Goran Ivanisevic a Dubai reptéren
Vágólapra másolva!
Hosszú huzavona végén utasították ki Ausztráliából a világelső Novak Djokovicot, aki várhatóan délben landol majd Szerbiában. A címvédő nélkül közben elrjatolt az év első Grand Slam tornája Melbourne-ben, de még mindig van téma a szerb klasszissal kapcsolatban.

A kiutasítást követően automatikusan életbe lép egy hároméves kitiltás Ausztráliából, de Scott Morrison miniszterelnök nyitva hagyta az ajtót Djokovic számára. Az oltatlan sztársportolónak végül mennie kellett, de nem kizárt, hogy a későbbiekben versenyezhet újra az ötödik kontinensen.

„A három év automatikus, de különleges körülmények között van mód ennek felülbírálására. Ha valaki teljesíti a beutazás feltételeit, akkor van lehetőség a felülbírálásra" – mondta egy rádióműsorban Morrison.

A fentiekkel nyilván arra célzott, hogy ha ugyanezek a feltételek lesznek mondjuk jövőre is, akkor Djokovicot engedhetik versenyezni az országban, feltéve, ha hajlandó lesz beoltatni magát.

Djokovic eközben Dubaiban tűnt fel, ahol több fotó is készült róla, a hírek szerint innen indult tovább Szerbiába, ahol várhatóan dél körül landol majd.