A Paksi Atomerőmű két új reaktorával Magyarország önellátó lesz villamosenergia-ellátásban

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. november 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az EY (Ernst & Young) beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. november 25-én. A multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ahova 2024 végéig ötszáz munkavállaló felvételét tervezik. Ezzel összefüggésben a cég képzési programot hajt végre 767 millió forint értékben, amelyet az állam 384 millió forinttal támogat. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy Magyarország villamosenergia-ellátás terén önellátó legyen ennek az évtizednek a végére - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Megjegyezte, az ehhez szükséges feszített tempójú munkálatok menetrendjéről szólnak a tárgyalások az orosz partnerekkel, kedden telefonon Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával, szerdán pedig Alekszandr Loksinnal, a Roszatom vezérigazgató-helyettesével, az Atomsztrojekszport elnökével.

- írta Szijjártó Péter.

A külgazdasági miniszter rámutatott arra, hogy miközben Európában egyre komolyabb kihívást jelent az energiaellátás biztonsága, addig Magyarország nem szembesül ilyen napi problémákkal, hanem nyugodtan tud dolgozni a hosszú távú terveken.