Fidesz: Márki-Zay Péter el akarja törölni a rezsicsökkentést

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, montázs
Vágólapra másolva!
A  Fidesz reagált Márki-Zay Péter sajtótájékoztatójára. A nagyobbik kormánypárt cáfolta a baloldali miniszterlenök-jelölt állításait. A kormánypárt szerint a baloldal jelöltje el akarja törölni a magyar családok százezreit segítő rezsicsökkentést. A hódmezővásárhelyi politikus  erről számos alkalommal  tanúbizonyságot tett - áll a Fidesz közleményében.
Vágólapra másolva!

A baloldal miniszterelnök-jelöltje már többször elkotyogta, hogy valójában mi a valódi energiapolitikája: szerinte a rezsicsökkentés ostobaság és az emberek inkább használjanak kevesebb áramot és gázt.

Márki-Zay Péter főnöke Gyurcsány Ferenc politikáját követné. A baloldal miniszterlenök-jelöltje visszatérne a kudarcos 2010 előtti politikákhoz és egyértelműen eltörölné a magyar családokat segítő rezsicsökkentést. Forrás: MTI/Kovács Tamás/Ujvári Sándor

A rezsicsökkentésnek köszönhetően egy átlagos család ma is évi 380 ezer forintot spórol meg, és a magyar lakosság fizeti a legolcsóbb energiaárakat Európában.

A rezsiárak drasztikus emelkedése ma egész Európa egyik legsúlyosabb szociális veszélye, amelytől a baloldal semmilyen védelmet nem adna a magyar embereknek.

A rezsipolitikában is visszatérne a Gyurcsány-korszak, amikor teljesen kiszolgáltatták a magyar lakosságot a külföldi energialobbinak és a legmagasabb rezsiárakat fizettették a magyarokkal.