Saját okostelefonos rendszert fejleszthet India

iPhone 13 Pro Max
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint az indiai kormány az Android és az iOS riválisának szánt operációs rendszer fejlesztését fontolgatja.
Vágólapra másolva!

A The Economic Times forrásai szerint az indiai kormány jelenleg is azt fontolgatja, hogy házon belüli riválist fejlesszen az Android és az iOS számára egy új mobil operációs rendszer formájában.

A jelentés alapján jelenleg keresik azokat a startupokat és intézményeket, amelyek részt szeretnének venni a fejlesztésben, a rendszer megalkotásában. A vezetés állítólag úgy gondolja, hogy van még hely a piacon egy újabb operációs rendszer számára, ezért a fejlesztés megkezdésének irányelvein már dolgoznak.

iPhone 13 Pro Max Forrás: expert reviews

Az évek során sok gyártó kísérletezett már egyébként az Android és az iOS uralmának a megdöntésével: a Samsung, a Microsoft, a BlackBerry és a Palm is tett egy próbát. Utóbbi kettő azóta eltűnt a piacról, csak a márkanevet licencelik tovább. Az egyetlen komolyabb alternatíva jelenleg a mobilpiacon a Huawei HarmonyOS rendszere, az viszont alapvetően szintén az Androidra épül a szakértők szerint.