Idéntől többen jogosultak ingyenes gyermekétkeztetésre

Rétvári Bence magyar jogász, politikus, országgyűlési képviselő, 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, interjú, 2021.12.08.
Rétvári Bence magyar jogász, politikus, országgyűlési képviselő
Vágólapra másolva!
A minimálbér emelése okozza a változást, jelentősen bővül a jogosultak köre.  
Vágólapra másolva!

– A minimálbér összege több más juttatást is befolyásol, így az ingyenes bölcsődei és óvodai szociális étkeztetésre jogosultak körét is – mondta el a Magyar Nemzetnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, hogy

Rétvári Bence magyar jogász, politikus, országgyűlési képviselő Fotó: Polyák Attila - Origo

Az államtitkár rámutatott: ez azt jelenti, hogy

húsz százalékkal magasabbra került az a jövedelmi plafon, ameddig még igényelhető ez a természetbeni juttatás, így jelentősen bővül a jogosultak köre.

– Az ingyenes étkeztetés a jövőben is jövedelmi megkötés nélkül jár a nagycsaládosoknak, illetve azoknak a családoknak, ahol tartósan fogyatékos vagy beteg gyermek él – emlékeztetett nyilatkozatában Rétvári Bence.

Az államtitkár hozzátette:

– Elkötelezettek vagyunk abban, hogy minél szélesebb körben biztosítsuk a gyermekek számára a napi többszöri egészséges étkezés lehetőségét. Mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra! – zárta gondolatait a kormánypárti politikus.